Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj tudi limone, oleandri, agave,......Mljet pač ni Murska Sobota, crtj. Laughing
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A ti punce kar same pustiš tja dol ?! Laughing
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja, razumem razliko med Mljetom in MS Smile Nisem vedel, ali s tem, da ni prezimno trdna, misliš tu ali tudi tam.

AB, punce se znajo dobro postaviti zase, se ne bojim.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Crt to rastlinico imam ze nekaj let. Je zelo nezahtevna. Pozimi jo dam v klet v hladen temen prostor in na njo pozabim do pomladi. Nadzemni del se posusi. Zgodaj spomladi jo obilno zalijem in dam ven. Lahko jo imamo v posodi ali v gredi. Tudi na suso ni ptevec obcutljiva. Do minus 5 bi tudi prezivela. Kaj vec pa ne upam reci. Ce zelis ti lahko prinesem v jeseni sadike - vkoreninjene potaknjence._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz to vijolično Tradescantio prezimim kar v dnevni sobi ali pa v malo hladnejšem prostoru in lepo raste tudi pozimi.
metuljc

crtj je napisal/a:
Ja, razumem razliko med Mljetom in MS Smile Nisem vedel, ali s tem, da ni prezimno trdna, misliš tu ali tudi tam.

Saj veš, da sem se šalila. Ja, je pa tudi res, da sem malo čudno napisala. Meni je bilo logično, da mislim za naše kraje. Skratka, zdaj je jasno. Embarassed
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pozdravljeni vsi skupaj,

je kdo že uporabljal šumeče tablete za dodajanje manjkajočih mineralov v substrat ?
Pozna mogoče kdo pravo mero / razmerje / "dozo" pri zalivanju oz. "gnojenju" z vodo z dodatkom Ca (kalcijeve) ali Mg (magnezijeve) šumeče tablete?

Se zahvaljujem za odgovor.
metuljc

Tole bo pa drag šport, mravlja. Dvomim, da je smiselno, ne verjamem niti, da bi lahko predoziral.. To je pač moje mnenje, izkušenj nimam.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

metuljc je napisal/a:
... Dvomim, da je smiselno, ne verjamem niti, da bi lahko predoziral...

Metuljc, hvala ti.

Samo za informacijo... za "ljudsko" uporabo imamo navedene dnevne količine porabe energije, tega ali onega elementa, minerala, itd. - so sploh kje določene dnevne / letne količine "porabe" energije, vode, ... mineralov, ... po posameznih rastlinah (po vrstah, velikosti ... ) ? Sem nekako prepričan, da znanstveno področje (recimo temu) "botanične nutricionistike" obstaja,... kako se imenuje, koliko je razvito... ? bi bilo moje naslednje vprašanje.
(upam, da sem z vprašanjem zadel bistvo... )

(hja "dopusti" so, pa imamo malo več časa... ; )
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo, na vsakem komercialnem gnojilu, ki je namensko za določene rastline so napisane vrednosti, deleži elementov in čas, glede na katerega moramo dodajati gnojilo, mislim, da to zadostuje za splošno rabo, kot si jo opisal. Za resnejše pristope, se opravljajo testiranja in se temu primerno prilagaja dodajanje hranil. Sicer pa pogovor ni ravno v pravi temi.
Odgovori