Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zoni, sem se do solz nasmejal, ko si omenil, kaj te impresionira pri gorenjcih,
Aladin, če sadiš v lonce, je najbolje dati 2/3 substrata in 1/3 navadne ilovice, ki odlično drži vlago. Vse skupaj dobro premešaš in imaš dobro zemljo za sajenje plodovk._________________kar zraste pač zraste
Če bo še komu prav prišlo, sajeni proti koncu februarja v jogurt lončke, na okensko polico.Pri par cm sem jih z LED lampico kak teden zvečer dodatno osvetljeval do cca 22h. Po izkušnjah jih to vzpodbudi k hitrejši rasti, tudi ko LED luči ni več. Ko so bili cca 30cm veliki, so šli pa v neogrevan zimski vrt. Na plano so šli pred zadnjo ohladitvijo, razen trije, ki so šli ven po ohladitvi in so bili v Jupol loncih. Ti so za cca 10 dni (če se prav spomnim) prehiteli ohlajene. @Zoni Podarili smo jih ja, groza
V plastenjačku mi bo po vsej verjetnosti vrag vzel paradižnik. Kar precej listov sem že porezala. Tako je obložen, da mi ga je res zelo žal. Upam, da bo vsaj nekaj ga dozorelo.
Zunaj je bolj zdrav
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Cinija, lepe in obložene paradižnike imaš. Upam, da jih čimveč rešiš. Tudi jaz sem v plastenjaku populila nekaj sadik in jih zdaj nadomeščam z novimi. Druge so pa tako tako. Ne vem, kaj je to letos. Zunanji so trenutno lepi, a jih imam malo. Tole sem le nabrala in iz njih je nastalo 8 kozarčkov mezge in velika skleda solate.
Joj so lepi! Mi jih imamo tako malo sproti za solatko, pa kumaro zraven. Bomo videli kaj bo v nadaljevanju lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Plamenka, zelo lepo! pri meni je pa tako, da moje rastline so letos zelo slabo naložene...sadila sem jih tako kot lani, opazila pa sem, da 2 sadiki ki sem jih malo prej posadila sta polni plodov, ostale pa ne...rastlinjak je sicer solidno naložen... se mi zdi da se ga kaj hudo ne bomo najedli..._________________sonček je in .....
Sadil sem v mešanico komposta iz konjskega gnoja in zemlje. Zanimivo je, da je spodnji del rastline zdrav, zgornji pa ovenel. Steblo ni poškodovano nikjer. Kot bi rastlina doživela nek šok...
Aladin, sem ti hotela napisat, da so morda samo razvajeni, ker tudi to je možno. A sedaj ko si napisal malo več, ugotavljam, da se tudi pri meni pojavlja sem ter tja. Imam bolj džunglo po več vrhov, in nekaj vrhov je skoraj povsem ovelo. Si nisem znala razložit, tako da Zoni, hvala! Khmmm, kam je zginil tvoj današnji komentar?
Sem te vrhove porezala in zaenkrat zgleda v redu.
Je pa zanimivo, da sem tudi mešala preperel konjski bio gnoj iz leclerca.