Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Imam 3 drveta asimine koja su uzgijena iz semena ni nisu kalemljena, ovo sa slike je vec skoro zavrsilo cvetanje i oprasivanje a druga dva drveta jos nemaju cvetove spremne za oprasivanje.
Da li bi mogao uzeti polen iz muskih cvetova sa ovog drveta i oprasiti sa njime zenske cvetove na istom drvetu? (ovo pitam jer sam cuo da neke asimine nisu kompatibilne da se oprase sa sopstvenim polenom)

3.04.2017

4.04.2017

5.04.2017
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

lovor je napisal/a:

Mislim, da moja 3-4 letna Sunflower, ki sem jo lani jeseni iz lonca prestavil na vrt, približno tako izgleda, kot je tu opisano. Prevladujejo cvetni brsti, prvi cvetovi se že odpirajo; na konicah vej vegetativni brsti. Kaj naj naredim? Seveda zavrgel svoje edine asimine ne bom. Naj jo res krajšam na 50 cm, potem ko je zdaj že naredila nekaj ogrodnih vej? Nagibam k temu, da bi odstranil cvetne brste oz. cvetove. Naj odstranim sve cvetove? Takoj ali kdaj kasneje?

Za tvojo asimino se strinjam z nasveti, ki jih je napisal junglans. Če ne bo ustrezne rasti, jo lahko skrajšaš naslednje leto.

Letos sem vse svoje asimine, ki niso bile dovolj velike glede na starost močno obrezal in prikrajšal, nekatere tudi na samo 50cm štrcelj. Jeseni bom lahko poročal, kako se je to obneslo v praksi.

LP, Andrej
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Juglans, AndrejK, hvala za nasvet. Bom naredil tako, letos z odstranjevanjem cvetov, drugo leto pa z močno rezjo, če bo preslabo rasla. Od Andreja bomo pa prej, upam, brali, kakšni so rezultati, če odrežeš tako drevo na 50 cm štrcelj.
Connie

Odgovor Napisal/-a Connie »

Moja letos kupljena asimina Sunflower (posadili smo jo prejšnji teden) že lepo poganja liste ... Tako da se očitno pri nas zelo dobro počuti. Very Happy

Miso, tvoja asimina je pa kar precej velika. Koliko je pa stara?_________________Lp, Connie
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Moja asimina sa ove slike je stara 7 godina to je semenjak sorte wilson.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Prav lep pozdrav vsem
Takole pa cveti moja asimina

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

vinkoz je napisal/a:
Missssso 83

Zanima me, kako (TI) ločiš pri asimini moške in ženske cvetove na isti rastlini. Pri KIWI mi je znano, pa tudi pri orehu. Ampak pri Asimini, da vidim tvoj komentar. Laughing
lp. Vinkoz

Nadaljevanje debate, v kateri ni bilo več besede o asiminah, najdete tule.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jutri pričakujem prvi cvetni prah, jaz sem pripravljen. Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

babaco: tile čopiči mi pa nekaj sumljivo sličijo tistim za ženske "dekorativne" namene Wink Laughing .
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tudi jaz imam take Laughing
Odgovori