Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

zuf, pazite na cimper. Pa lojter še ni videti, namreč skozi okno se ne bo doseglo vsega. Laughing
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hmm, od kod pa vam te barve? Pri meni je vse zeleno - listi in bunkice Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Volovsko pa že rdeče, pri meni še vse majhno, pa sem zgodaj začel v zimskem vrtu, kje pa si jih imel?

Je pa v Lj pri frendici pordel prvi indijanček (Cherokee Purple) in to tisti brez vrha. Verjetno, ker je imel ogromno soka. Moja dva sta še povsem zelena.

JERCA

Odgovor Napisal/-a JERCA »

Pri meni se tudi delajo bunkice, v rastlinjaku je nekaj plodov v velikosti tenis žogic, vendar niti blizu kakšne barve, le svetlo zeleno in trdo kot kamen.
A bolezen vam letos nič ne nagaja? Jaz sem vsa leta sejala nizek stročji fižol pod paradižnike in se mi je dobro obneslo. Paradižnik sem posadila konec aprila, fižol pa sredi maja. Letos pa sem naredila napako in posadila najprej fižol, potem šele paradižnike in sedaj je fiožol že kar konkreten grm in ne da dihat paradajzu, ni dovolj zračno, čeprav so sadike na 1m razdalje, vmes pa fižol. Morala bi posadit najprej paradižnik in šele konec maja fižol, bi bilo ravno prav.
Vsak drug dan dežuje, pa ponoči je hladno....tako da so se mi pokazali prvi znaki krompirjeve plesni. Tako zgodaj je še nisem imela._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

jozekuch je napisal/a:
5 kolov za en paradižnik:

Paradižnik se je zelo razrasel.
Prejšnja leta smo tri poganjke privezali ostale smo po-trgali.
Letos sem okrog vsakega paradižnika zabil še štiri kole in vse poganjke smo privezali.

Kaj bo iz tega?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

muha je napisal/a:
jozekuch je napisal/a:
5 kolov za en paradižnik:

Paradižnik se je zelo razrasel.
Prejšnja leta smo tri poganjke privezali ostale smo po-trgali.
Letos sem okrog vsakega paradižnika zabil še štiri kole in vse poganjke smo privezali.

Kaj bo iz tega?

Pet glavi zmaj (paradajz) s petinsko razporejeno močjo bruhanja ognja (paradajzov) po glavi. Wink

Če mu nameniš še dodatne hrane (gnoj, kompost ...) in ga malce vzpodbudiš, bo postal PET GLAVI ZMAJ. Laughing
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Še sem prilepim spam:

Kakšen teden vrt opazujem bolj iz razdalje in vmes je postal preplavljen s samosejanci paradižnikov - trenutne višine od 15, nekateri pa tudi 20, 30cm. Lansko leto je na vrtu raslo okoli 200 sort vseh barv, tako da možen repertoar zajema marsikaj.
Zaenkrat nisem imel srca jih pulit, bom pa primoran, če jih nihče ne posvoji.

Torej: na voljo v Posavju. Wink
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Evo, danes utrgala 4 rdeče Maskotke, so šle prej po grlu dol kot sem jih uspela slikat. Je pa grmiček že močno oranžnorumen, tako da bo v prhodnjih dneh vsak dan kaj rdečega. Jupi!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

No Juglans sem se do dobra nasmejala si za hece Laughing Laughing
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Zdaj pa še rahlo zardeli kupček Maskotke (z drugimi sortami še nimam take sreče):

Paradižniki zunaj pod protitočno mrežo so že lepo zavezani, do zorenja je pa še dalečččč:

V plastenjaku so lepi in zdravi, vendar povečini šele cvetijo:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Nazadnje urejal/a MARIJAV 24 Jun 2014 15:52; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori