Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Iščem prispevek "Cepljenje oreha na banana sistem", pa ga ne najdem. Ali ima kdo v spominu, kje je bil objavljen?
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

tinko hvala.

Tudi tole bi znalo biti tisto pravo ... https://www.youtube.com/watch?v=zWUaQ1Cj1cM .
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kar neverjetno ... da se tole prime ?!
Sploh oreh, ki je zahteven za cepljenje.
Jaz nisem ujel, v katerem letnem času je bilo to ? Avgusta ?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Po naravi sodeč enkrat poleti.

Še en video kot zanimivost... https://www.youtube.com/watch?v=IlB-UCVJ3ng .

Je pa ta "doktor" kar frajer, ne komplicira. Stik zalepi z "vodovodarskim" trakom in na vrh kane "mekol". Pa saj v naravi še tega ni !
(ne vem, ali je izpustil kako uro študija, ali pa mi malo kompliciramo... ) Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Andrej Banko je napisal/a:
Kar neverjetno ... da se tole prime ?!
Sploh oreh, ki je zahteven za cepljenje.
Jaz nisem ujel, v katerem letnem času je bilo to ? Avgusta ?

Vprašanje nevednice: kakšna je razlika med navadnih orehom in Pecan orehom? Če prav razumem video prikazuje cepljenje Pecan oreha. Je mogoče, da se pri cepljenju obnaša drugače od našega starega dobrega domačega oreha?

Ampak tale način cepljenja mi je zelo zanimiv, mogoče ga bom celo preizkusila. Če ne na orehu, pa na kakem drugem drevesu. Obožujem poskuse! Embarassed
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Hvala za prispevke. To sem iskal.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Četrtek bo pri meni dan za cepljenje hrušk, našija na benito in jablan.
Sem pa za hec predvčerajšnjim testno poskusil s cepljenjem našija Shinseiki na dve starejši hruški ( Abate Fetel in Morettinijeva ) za hišo.
Za nagrado sem se še malo urezal ! Razz
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jaz sem danes cepil jablano, les je že muževen. Ja, tudi krvavo bo, ja.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No,prvih 16 kostanjev je cepljenih.Preostanek desetih v drugi rundi.Vitovski maron,Bouche de Betizac in Maraval.Zanimivo, kako dobro se ohranijo v ježicah
Na spodnji fot se vidi veličine od L-D po zgornjem opisu velikost napran normalnemu kokošjem jajcu.
lp. Vinkoz

Odgovori