Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Hvala, noro leto Melona, čutiš tudi ti a ne? Very Happy_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija

Sejanček Julia Child x Purple Splash, nič posebnega, rumen, kot tudi ne manjši sejanček Duftfestival x Oklahoma x The Healing Codes, pompon oranžno roza cvet, kot žogica, a a sejanec preveč plesniv. Drugi izredno velik sejanec te žlahtnitve je tudi zdrav in sedaj je tu že popek. Tisto temno rdečo florist rose sem danes odtrgala, skoraj nič se ni spremenila.

Tu je sejanček Minerva x (Florajet x NN Double Delight (ki to ni) ). Ne izgleda super zdrav, se pa vidi, da je možno da je pobral nekaj od drugega očeta, vsaj kar se tiče obarvanosti cveta oz. teh prelivov barv. Diši srednje, cvet ne vzdrži dolgo.

Dva sejanca sporta AGVH, prvi posebne barve, kot da gre iz pink proti mauve barvi. velik 28 cm, cm kake 5cm se hitro osuje. Vonj čuden, težko opisljiv, še najbolj me spominja na postano cvetje - booo... mogoče krizanteme.
Druga slika, 28 cm, enako velik cvet - približno 5cm, izjemno dišeč in lepših, močnejših barv kot na sliki, kontrast zunanjih petalov zelo izrazit, notranjost močno roza-karmin.
Obe sta malo plesnivi, a te ki so zadaj v gredi in nimajo dovolj zračenja, ker ga omejuje priprt pokrov, so vse take.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, kakšne cart progice ima zadnji cvet!
Poezija

Zacvetel je četrti -zadnji sejanec iz žlahtnenja Distant Drums x MamY Blue.
Velik 37 cm, 7 cm cvet, sladko diši in to kar močno. Zna biti tak, ki se nagiba k lavanda tonu. Na sliki izgleda bolj roza kot je v resnici.
Glede na to, da sejance zalivam kar po listih v gredi, je še dober glede zdravja.

Ta pa je zacvetel že prej: Duftfestival x (The Healing Codes x Oklahoma).
Zelo podoben The H. Codes, mojemu sejancu, le barva drugačna. Ojačal zdravje. Kljub zalivnju po listih ostal popolnom zdrav. MaLO diši, ogromen, čez pol metra, cvet srednji.

Uporabniški avatar
Melona

Oba lepa, prvi mi je še posebej mil.
Uporabniški avatar
Melona

En lisko za dobro jutro

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, kako je lepa!
Poezija

Melona, daj napiši starše no, saj veš da te bom vprašala. Krasna! Gotovo ima prste vmes Louis?

Tudi jaz sem danes dobila eno zelo nenavadno - tako kot je mati - sport AGVH. Pikasto, temno, flekasto. A barve so mnogo temnejše kot na sliki in pike izrazitejše.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi zelo lepa!
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, Plamenka.

Poezija, res je nenavadna, a lepa. Mati je sport? Pomeni, da si sejala sportiran cvet ali si jo precepila ali kako? Oče je znan?

Moj je Harlekin X Louis XIV, A knight in black.
Odgovori