Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, kakšno bogastvo - neprecenljivo. Kaj bi dala, da bi se pri meni na vrtu naselil kakšen slepec ali žaba. Imam pa martinčke..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr, da pri tebi ne bi bilo nobene krastače, skoraj dvomim…..

Malo verjetno je, da imaš martinčke, ti so v Sloveniji pravzaprav zelo redki, večinoma so pri nas pozidne (in še kakšne) kuščarice. Wink Je pa res, da ljudsko vsem rečemo kar martinčki, čeprav niso.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Enkrat je bila kača med malinami in ribezom, se mi zdi, da bi bila lahko smokulja. prestrašene smo jo z lopato vrgle stran, potem pa sem si vzela čas in si naredila priročnik o kačah. Sosedje imajo tudi modrase, ki jih najdejo spomladi, ko pokurijo les za zimo. kaj naredijo z njimi, ne smem napisati, ker so zaščiteni, ampak pri hiši jih pač nihče noče.

slepcev imamo res dovolj, žal kakšen konča pod kosilnico.

Z veseljem opazujemo živa bitja na parceli in se doma podučimo o njih. žaba mi je uganka, kam je šla, ker je več ne vidim. tudi, kako se je znašla pri nas.

Sestra je videla goža pri njih. To bi bil šele zadetek loterije za nas, če bi ga imeli._________________Lp, Živa
brbr

Metuljc, pa jaz sem ljudstvo.... Laughing_________________naredimo svet lepši
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Brbr na srečanje ti prinesem en hobuk slepcev, mislim da jih mam vec kot polžev🤭
brbr

O, hvala, a mislim, da jih ne potrebujem. Ko sem pripravljala zadnje grede na vrtu, sem ugotovila, da so daleč najhujše zveri na vrtu kosi. Ves čas so postavali okoli mene in nabirali vse, kar je lezlo in šlo. Tudi veličastno število polžkov s hišico. Pa tudi en miceni "ljudski martinček" ni ušel smrtonosnemu kljunu..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Če se vrnemo h krompirju ...
Pred časom sem od Brbr dobila seme, menda je bila adora, in nekaj let gojila krompirčke. Letos so pristali v balkonskem (betonskem) koritu. Takole lep cveti:

Cvet-adore-balkon-7jul2021-IMG-5443

Ali moram kaj s čopičem okrog cvetov, da bo nastala bunkica? Zaenkrat sta dva cvetova in še kar nekaj popkov.
P.S. Kako lep cvet! Če bi tole bil premer recimo deset centimetrov, bi bil prodajna uspešnica Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Bravo! Če le imaš kakšne brenčeče obiskovalce na balkonu, potem tebi ni treba skrbeti za oprašitev._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Saj to! Nič kaj dosti ne brenči tam okrog, samo vrabci kričijo in mravlje hitijo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Jah, potem boš morala pa ti brenčati. Ali pa ga odnesi na izlet kam v naravo, ali v bližino čebeljnaka... Very Happy_________________naredimo svet lepši
Odgovori