Stran 96 od 98

Objavljeno: So Dec 10, 2016 8:45 pm
Napisal/-a mfranc
Sicer kar pozna sorta, vendar ne toliko, je pa pri meni sabotirala skoraj celo sezono; ne vem če sem doslej nabral več kot deset plodov Rolling Eyes .

Na izteku sezone pa je naredila precej plodov in mi je padlo na pamet, da jih pripravim na novoletno obiranje.
Se je pa ravno danes zgodil "čudež" Wink , samo nekaj ur sonca in preko 25 stopinj so rabili, in že se je nekaj plodov čisto malo pordečilo.

Morda mi bo poratalo ..... Wink_________________mfranc

Objavljeno: Če Dec 15, 2016 9:02 pm
Napisal/-a choco_chili
Še moje zadnje poročanje v 2016. Zaenkrat je še nekaj malo sveže robe ;) Letos sem se odločil, da poskušam prezimit čimveč sadik. Po lanski prigodi, ko mi je sosed pustil okno odprto na podstrešju in so mi pomrznile skoraj vse sadike,
jih imam tokrat na bolj varovanih mestih. V stanovanju 6 komadov - desno Trinidad Perfume, na sredini starosta Chocolate habanero, ki je že skoraj čisto gol, levo od njega Tabasco in skrajno levo Yellow lantern s 16 plodovi, tako,
da bo ravno en na dan do novega leta. Med njimi sta še dva poskusa bonchijev - oba chocolate habanera. Se že vidijo prvi zametki pogajanja listov, tako da upam, da bo uspelo.




Poleg teh v stanovanju pa imam še nekaj "tabornikov" na hodniku ;)



Skrajno desno velik jalapeno, ki mi ga je bilo res škoda, da bi propadel, zraven Bishops crown, 3 x Beni Highland, 2 x chocolate habanero in en red habanero.
Na jalapenu je še zadnji zrel jalapeno, pa na Beni Highlandu je še zadnji plod. Jalapenu paše tukaj na svetlem in je začel že poganjati na polno, norec je že poleg listov že začel poganjati cvetove. Ga bom moral malce umiriti ;)





Čeprav sem bil na začetku skeptičen, je bila konec koncev dobra sezona. Naslednjič se tipkamo in beremo v 2017. Srečno!!!

Objavljeno: Če Dec 15, 2016 10:52 pm
Napisal/-a mfranc
Choco_chili, verjetno si že kdaj povedal, koliko je sedaj star ata Chocolate Habanero?_________________mfranc

Objavljeno: Pe Dec 16, 2016 12:00 am
Napisal/-a pajo
mfranc je napisal/a:
Choco_chili, verjetno si že kdaj povedal, koliko je sedaj star ata Chocolate Habanero?

Ja je že v letih..._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Pe Dec 16, 2016 9:59 am
Napisal/-a choco_chili
Gre že v peto leto ;)

Objavljeno: Pe Dec 16, 2016 2:52 pm
Napisal/-a goIdhorn
Nekje sem prebral, da po 4 letih začne it rodnost navzdol. Kako je s tvojim?

Objavljeno: Pe Dec 16, 2016 3:21 pm
Napisal/-a choco_chili
Kot sem že večkrat pisal, tale moj ni bil nikoli presajen, nikoli menjana zemlja. V bistvu je od prepikiranja ostal v tem loncu in v isti zemlji. Vsako leto je na polno obrodil, tudi letos je bilo na njemu čez 350 plodov.
Se pa pozna, da je letos na prezimovanju veliko hitreje odvrgel liste in nekatere višje veje so se začele hitro sušiti. Mogoče je celo res, da to s 4 leti celo drži.
V bistvu si ga niti ne upam presaditi, ker ne vem če bo to bolje zanj ali pa slabše. Dokler bo zdržal bom vesel, saj je svoje delo že opravil. Če bo pa še kakšno leto z mano, pa ne bo nič narobe.

Objavljeno: Pe Dec 16, 2016 5:21 pm
Napisal/-a goIdhorn
Imam en predlog, če se ostali strinjate. Kaj ko bi odprli eno rubriko, kjer bi lahko imeli zbrane razne recepte za dobrote iz Čilija? Mogoče že kje obstaja, pa je nisem zasledil?

Objavljeno: Pe Dec 16, 2016 5:28 pm
Napisal/-a Plamenka
Goldhorn, splača se pregledati ves forum, ker se najde ogromno zanimivega. Tudi iskalnik je v pomoč.

Med recepti je tole:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about1236.html
Nekaj jedi je pa še med drugimi recepri.

Objavljeno: Po Dec 19, 2016 2:54 pm
Napisal/-a mfranc
choco_chili je napisal/a:
Se pa pozna, da je letos na prezimovanju veliko hitreje odvrgel liste in nekatere višje veje so se začele hitro sušiti. Mogoče je celo res, da to s 4 leti celo drži.
V bistvu si ga niti ne upam presaditi, ker ne vem če bo to bolje zanj ali pa slabše. Dokler bo zdržal bom vesel, saj je svoje delo že opravil. Če bo pa še kakšno leto z mano, pa ne bo nič narobe.

Vsekakor ga imej vsaj dokler ti lepo dela! Če drugo ne, pa zaradi izkušenj s večletnimi čiliji, kjer se najdejo različni podatki, torej različne izkušnje ..... Rolling Eyes

Sam bom isto poskusil prezimiti moj šest ali sedem (moram preveriti Embarassed ) let star rdeči habanero. Sem ga pa že dve leti zanemarjal, sploh letos, ko je sameval v enem kotu.
Če mi bo preživel zimo, ga bom spomladi porezal čisto nazaj. Pustil mu bom samo 5 - 10 cm debla in mogoče 1/3 korenin; oboje je že hudo opešalo.

Se pa tudi sam sprašujem, do kdaj se jih splača prezimovati, da ni več dela in kompliciranja kot s vzgojo novih sadik ...._________________mfranc