Stran 97 od 158

Objavljeno: Sr Avg 13, 2014 3:09 pm
Napisal/-a pajo
Pravkar končal z kuhanjem Habanerotove omake. Ker sem bil že pošteno razočaran, da to ni to ( mislil sem, da sem nečesa dodal preveč) kar sem mislil, da mora biti sem na koncu še postrgal po dnu posode. Jupi Ko ugotoviš, da te skoraj trebuh začne boleti in iščeš sir ali mleko... Ja dobra je. Mislim ta prava._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Sr Avg 13, 2014 3:13 pm
Napisal/-a Plamenka
In kaj si dal vanjo poleg habanerov?

Tudi jaz bom ta teden spet delala omako.

Objavljeno: Sr Avg 13, 2014 3:17 pm
Napisal/-a pajo
Plamenka je napisal/a:
In kaj si dal vanjo poleg habanerov?

Tudi jaz bom ta teden spet delala omako.

Kis,česen,čebulo,paradižnik,korenje,rožmarin,baziliko in čili. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Avg 14, 2014 12:47 am
Napisal/-a Spiridon
pajo je napisal/a:
Kis,česen,čebulo,paradižnik,korenje,rožmarin,baziliko in čili. Very Happy


Pajo, a to habanero omako kuhate po kakšnem receptu, ali tako, bolj po občutku?

LP

Objavljeno: Če Avg 14, 2014 12:57 am
Napisal/-a pajo
Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Kis,česen,čebulo,paradižnik,korenje,rožmarin,baziliko in čili. Very Happy


Pajo, a to habanero omako kuhate po kakšnem receptu, ali tako, bolj po občutku?

LP

Jao ne me vikat prosim. Pri meni gre vse po občutku. Saj ne rečem, da ga kdaj ne bom pobiksal a ne ampak počasi bom dojel vse skupaj. V glavnem danes sem v to omako nekaj dal in sem bil v dilemi koliko. Dam vse pa začnem ugotavljati, da ta Habanero omaka sedaj nič ne peče. Joj koliko mi je bilo hudo. Klinc bom dal pa druge - lažje nalepke gor. Probavam še ko dajem vso zadevo v stekleničke... še vedno isto! Na koncu ko sem končal mi je na dnu ostalo čisto malo omake in korenja. Ah bom kar z žličko pojedel, da potem pomijem. Fora vsega je bila, da me je goflja že pekla od samega pokušanja in nisem imel občutka za pekočino. Kaj me je peklo v želodcu ko sem to postrgal. Živa groza. Hkrati pa zadovoljstvo, da ga nisem usral! Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Avg 14, 2014 12:09 pm
Napisal/-a Spiridon
@pajo, sprašujem zato, ker so moji štirje Habaneri letos polni kot brinje - na vsakem je več kot 30 solidnih plodov (onih manjših, degeneriranih, niti ne štejem) ter računam, da jih bo za kak kilogram, ko bodo vsi dozoreli.

Do zdaj sem ves pridelek vedno razdelil naokoli, tokrat bi pa tudi jaz malo vkuhaval, vendar na spletu ne najdem nobenega meni uporabnega recepta (ali komplicirajo "do nezavesti in nazaj", ali pa navajajo recepte za bolj male količine omake, do kakih 200 - 300 ml).

Ima kdo kak svoj preverjen recept za srednje pekočo Habanero omako (malo močnejšo od Tabasca), ki bi jo potem lahko hranil vsaj do naslednje pomladi? Tako, bolj enostavno, brez kupa raznih eksotičnih začimb? Ne bi rad eksperimentiral in pri tem vse skupaj "zapacal"...

Se že vnaprej zahvaljujem!


LP

Objavljeno: Če Avg 14, 2014 12:36 pm
Napisal/-a metuljc
Spiridon je napisal/a:
ali pa navajajo recepte za bolj male količine omake, do kakih 200 - 300 ml).LP

Pač pomnožiš sestavine z n-kratnikom (glede na količino habanerov).

Objavljeno: Pe Avg 15, 2014 12:39 am
Napisal/-a Spiridon
metuljc je napisal/a:
Spiridon je napisal/a:
ali pa navajajo recepte za bolj male količine omake, do kakih 200 - 300 ml).LP

Pač pomnožiš sestavine z n-kratnikom (glede na količino habanerov).


Žal ni tako enostavno. Iz svojih kuharskih "izkušenj" namreč vem, da recimo količina dodane soli ne raste linearno s količino osnovnih sestavin, medtem ko kis včasih da, drugič pa spet ne... Smile

LP

Objavljeno: Pe Avg 15, 2014 8:23 am
Napisal/-a pajo
Osebno za sol raje počasi z kuho dodajam. Zato recimo nočem zapisati toliko žlic soli, da ne bo potem... jao kaj je slano. Enako velja za količino čilijev in kisa.. Po občutku kaj tebi paše pa bo sigurno v redu._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Pe Avg 15, 2014 8:45 am
Napisal/-a pajo
pajo je napisal/a:
Macedonian targed in pa ali Anaheim ali pa Florines. Bo treba dobro na list pogledati kaj je kje. Makedonska je od vseh najmanjša dočim druga solidno peče sploh v kombinaciji z paradižnikom.

Ne vem kdo mi je poslal seme tega makekonskega kolega. Zadeva je sledeča: vem kako bi moral žgati ampak bolj sladke paprike pa še ne!Nos se mi je povesil do tal. Če ima kdo za drugo leto seme, ki res peče se priporočam._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.