Stran 99 od 158
Objavljeno: So Avg 16, 2014 12:02 am
Napisal/-a metuljc
Pajo, meni so pa všeč in se priporočam za seme. Hvala.
Objavljeno: So Avg 16, 2014 12:13 am
Napisal/-a pajo
metuljc je napisal/a: |
Pajo, meni so pa všeč in se priporočam za seme. Hvala. |
Gospa saj veste kje sem doma. Dobrodošla._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: So Avg 16, 2014 12:29 am
Napisal/-a metuljc
Gospa pridejo, ko bodo spet Vaša soseda, gospod Pajo. Kmalu.
Objavljeno: So Avg 16, 2014 1:07 am
Napisal/-a Spiridon
Se kar strinjam z gospo @metuljc, tudi meni so te makedonske Vezene piperke zelo všeč. Predvsem zaradi njihovega atraktivnega videza, ampak ob enem spet vztrajam na tem, da če je nepekoča paprika, potem naj bo nepekoča paprika, če pa je oster feferonček/čili, potem naj bo oster feferonček/čili. Raznih iz malomarnosti skrižanih sem že počasi naveličan...
LP
Objavljeno: So Avg 16, 2014 10:24 pm
Napisal/-a Plamenka
Danes sem naredila rdečo omakco iz Jamaican Red, Scarlet Lantern Peru in Aurore. Kar dobro peče.
Nekaj različnih čilijev sem posušila v pečici, da vidim, kateri se najbolje sušijo. Malaquetas in Piripiri od Bicikla so se izredno lepo posušili. Pa Scarlet Lantern tudi. Kilian in Aurra pa slabše.
Santa Rosa Blanco mi pa še zdaj ne cveti. Precej sadik imam v rastlinjaku, pa niti enega popka! Čudno. Verjetno bom najmanjšega presadila v lonec in ga ohranila čez zimo, če bo mogoče cvetel naslednje leto.
Objavljeno: Ne Avg 17, 2014 4:27 pm
Napisal/-a Ivčk
Plamenka, daj prosim še recept! Mi bomo ravno v največji rodnosti čilijev in bi radi naredili kako dobro omakco (ki ne vsebuje ogromno ostale zelenjave) za moža. Iščemo res preverjene recepte, pri katerih omakca ne začne plesneti, na to smo namreč že večkrat naleteli..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Ne Avg 17, 2014 4:38 pm
Napisal/-a Plamenka
Tako kot pajo, tudi jaz delam brez recepta. Čilijem sem od zelenjave dodala samo nekaj paprik in tokrat 3 paradižnike (ponavadi delam brez paradižnikov), sol, nekaj začimb, kis za vlaganje in sladkor. Lani mi nobena čilijeva omakca ni splesnela, mi je pa splesnelo nekaj paradižnikovih.
Včasih dodam korenje, največkrat pa samo paprike. Če rabim bolj redko, kot Tabasco, dodam več vode, pa vseeno lepo peče.
Objavljeno: Ne Avg 17, 2014 7:03 pm
Napisal/-a pajo
Sprehod po rastlinjaku. Pa sem dočakal .Trinidad Scorpion Moruga. Končno dozorela pa še nekaj jih hiti za njo. Z enako vnemo vsi Habaneroti edino čokoladni neki štrajka sedaj. Neki barve ima to je pa tudi vse._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: To Avg 19, 2014 12:06 am
Napisal/-a voda
nekoč sem slišala od vzgojitelja in njegovega prijatelja kuharja O. Jamie-ja, da tri leta moraš paziti na čilije, da se ne skrižajo (seveda vedno seme istih) potem pa se to več ne dogaja tudi če so povprek pomešani.
zaradi tega sem nekaj mojih križala (tako malomarno) na način sajenja ene ob druge 3 leta zapored. letos četrto leto sem dobila zelo lepe in velike "zlikančke" in "skodrančke" (odlične za polnit-saj to je bil namen) v intenzivno rumeni in rdeči barvi. začela sem z Rokoto red in oranžno mini papričico ter s škofovo kapo rdečo in rumeno. sedaj so velikost ala male babure. ostrino so zadržali a ta prava preizkušnja bo šele pokazala svoje. lpvoda
PS: enako kot paprike so čiliji visoki do pasu in čez, ter naloženi od glave do pete. P.d. naide pa šele sedaj ima 3-4cm plodevo zelo temne in lepe a samo tam kjer so posajeni v "gneči" (zaščita), ločeno na samem pa nekaj cvetov oz. nekaj ala nastavek za plod. torej imajo radi bolj toplo in zaščiteno kot ostali._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: To Avg 19, 2014 12:20 am
Napisal/-a pajo
Ker ne mislim preveč čakati na mati naravo in njeno sonce sem si pač nabavil sušilnik. Hofer. Upam, da bo v redu vse skupaj. Sedajle sem ga zagnal in do 6h zjutraj se mi bo sušilo. Potem pa bomo videli kaj bo. Še neki: te zadeve pokurijo dosti štroma? Načeloma ga bom uporabljal v času nižje tarife.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.