Stran 1 od 1

Paul Robeson

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Če Jun 13, 2013 10:25 am
Napisal/-a pika
Indeterminanten

Oblika: beefsteak
Velikost: velik
Barva: črn
Listje: paradižnikovo
Zrelost:
Odpornost na bolezni:
Opombe:

Objavljeno: Po Jul 01, 2013 4:29 pm
Napisal/-a Andreja
V rastlinjaku:

Objavljeno: To Sep 20, 2016 8:28 pm
Napisal/-a mfranc
Potem pa vse tiho je bilo Very Happy

Čisto slučajno sem naletel na njega na spletu, in se spomnil, da sem ga že daleč nazaj imel v planu. Vendar so se vedno pojavljale nove sorte; za nas seveda, sicer pa je večina starih, ruskih sort.

Zopet berem hvalo, kar se okusa in arome tiče, in zraven razmišljam, ali so ga "povozile" novejše sorte, ali je samo iz mode?

Ga kdo še sadi?_________________mfranc

Objavljeno: To Sep 20, 2016 9:11 pm
Napisal/-a muha
Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji.

Objavljeno: Če Sep 22, 2016 11:35 pm
Napisal/-a Med_Ica
Meni je zelo všeč in kljub temu, da je bolj kot ne neodporen na plesen (se ga kar hitro loti), ga sadim vsako leto. Letos sem imel 5-6 sadik. Le eno sem "pospravil", ostale še rastejo.
Je pa ena sadika naredila malo prevelik plod za to sorto in sem si posebej shranil semena, da vidim kaj bo zraslo naslednje leto.

@mfranc, mislim da je vredno poskusiti, če ne probaš sam, ne veš kaj zamujaš Cool

Objavljeno: Pe Sep 23, 2016 2:09 pm
Napisal/-a mfranc
Jah, mogoče bom pa res našel prostor za njega, vsaj za eno paradajzevko, za probo Wink .

Je res na tržišču ogromno novejših sort, vendar, marsikatera je samo "hrana za oči", borbončice ostanejo razočarane ..... Cool_________________mfranc

Objavljeno: Po Apr 03, 2017 2:05 pm
Napisal/-a tigrček
muha je napisal/a:
Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji.
Kaj če so pokali plodovi zaradi pomanjkanja kalcija. Jaz ga imam vsako leto, pa sem zadovoljen.

Objavljeno: Po Apr 03, 2017 10:49 pm
Napisal/-a mravlja
Da bi lahko plodovi paradiznika pokali zaradi pomanjkanja kalcija?

Objavljeno: Po Apr 03, 2017 10:54 pm
Napisal/-a pika
Zaradi pomanjkanja kalcija prej gnijejo na dnu, temu so podvrženi bolj pelati. Prej bi pokal zaradi dežja, ko kožica z rastjo ne uspe dohajati notranjosti in poči.
Imela sem ga enkrat, pri meni ni pokal, ga pa nimam več, ker se mi zdi, da je pri teh bolj ploščatih beefateakih preveč odpada, ko ga režeš.