Stran 1 od 7
Bučke - rahlo pikantne za zimo
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: To Jun 25, 2013 12:36 pm
Napisal/-a MARIJAV
Se oproščam, ker tole ne bo popoln recept, ko ga pridobim, ga bom z veseljem delila naprej. Iz Nemčije sem od ene starejše gospe dobila v dar kozarček vložnine, ki me je izjemno navdušila po okusu in načinu priprave. Na prvi ogled in "trančiranje" na krožniku, bi bile sestavine sledeče:
Bučke vsaj 90 %
Paprika
Čebula
gorčična semena
zelen poper
rdeč čili
sladkor
sol
kis in ????
Vse sestavine so narezane na izjemno drobne kockice (tako kot bi grahovo seme prerezal na štiri dele), v kozarček je vse skupaj zelo gosto natlačeno- zelenjavo praktično oblivajo le začimbe. Okus je meni fenomenalen, malo me spominja na tisto kupljeno sladko kislo kitajsko omako - ampak mnogo boljše. Tekstura zelenjave je hrustljava, še blanširano ne vem če je, ali pa mogoče le za čisto malo. Vse je čisto rahlo pekoče. Sem pojedla že veliko dobrih vložnin, ampak tole me je pa sezulo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: To Jun 25, 2013 1:07 pm
Napisal/-a notranjka
Marija,a je podobno čatniju?_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Objavljeno: To Jun 25, 2013 1:16 pm
Napisal/-a MARIJAV
Ne vem, sestavine bi bile podobne, vendar bučke niso nič razkuhane. Ok, kot bi bil čatni zmešan med te nasekljane bučke._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: So Jul 06, 2013 11:48 pm
Napisal/-a MARIJAV
Jupi, sem dobila recept iz Nemčije in ga z veseljem delim z vami. Jutri naredim prvo rundo iz dvojnih količin, sem si nocoj že vse manjkajoče sestavine kupila:
Fantastične vložene bučke
700 g bučk
150 g rdeče paprike
100 g čebule
100 g nektarin brez olupka
250 g želirnega sladkorja 2:1
200 ml belega vinskega kisa
1 žlička ostrih feferonov v prahu (lahko tudi 1 svež bolj pekoč narezan na drobno)
1 žlička gorčičnih semen
1 žlička soli
1 žlička vloženega zelenega popra
1 žlička kurkume ali curryja v prahu
Bučke, papriko, čebulo in nektarine narezati na zelo zelo drobne kockice (npr.kot bi grahovo zrno razdelil na 4 dele). Dodaš vse ostale sestavine, zavreš in na rahlo kuhaj samo 10 minut.
Vroče polni v razkužene manjše kozarčke.
Uporabnost:
- lahko kar z žličko zajemaš, ješ in uživaš v prekrasnem okusu
- lahko daš na kruh
- lahko uporabiš za prilogo k mesnim jedem
- lahko pogreješ in daš preko kuhanega riža
- in kar se pač spomnite.
Okus je (samo) podoben tisti kitajski sladko-kisli omaki z zelenjavo, ampak je tekstura teh bučk zelo gosta, kompaktna, želejasta, odlična. Še nikoli nisem jedla boljše vložnine!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: So Jul 06, 2013 11:50 pm
Napisal/-a metuljc
Jaz bi toile krstila za čatni in ga bom zanesljivo nardila, ne sicer jutri, ker nimam nektarin (ampak, bi bile tudi breskve OK), pa rdeče paprike.
Objavljeno: Ne Jul 07, 2013 9:57 am
Napisal/-a bobolino
To pa bo za sprobat! Metuljc, a ne, bo pasalo zraven nalovljenih rib ..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Ne Jul 07, 2013 10:48 am
Napisal/-a metuljc
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hrustljavo zapečene ribe, hrustljav domač kruh in tale dobrota, pa kozarček rujnega.
Objavljeno: Ne Jul 07, 2013 11:16 am
Napisal/-a MARIJAV
No, riba je še vedno v vodi, tale prva runda iz dvojne mase pa se že hladi. Okus je res točno tak, kot mora biti, le gospodinja v Nemčiji me je prekosila v rezanju na drobno , sicer ne moti, ampak drugič se bom še bolj potrudila. Saj sem rezala in rezala in rezala, na koncu ugotovim, da bi moral biti košček vsaj še pol manjši
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Ne Jul 07, 2013 11:29 am
Napisal/-a muha
Tole naredim ob prvi priliki, bo vsaj "statusov" rezalnik spet imel kaj dela. Marija, tiste drobne kockice nemška gospodinja gotovo dela na mašinco.
Več o rezalnikihNazadnje urejal/a muha 07 Jul 2013 14:36; skupaj popravljeno 1 krat