Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Irisi s čebulico

crtj-admin
Site Admin

Irisi s čebulico

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Iris reticulata - mrežasta perunika

Opis

Nizka perunika, namesto rizomov ima čebulice.

Višina: do 15 cm
Rastišče: dobro odcedno in sončno, primerna tudi za skalnjake. Poleti se zemlja lahko popolnoma izsuši.
Čas cvetenja : ob jesenski saditvi maja in junija. Še kasneje, če jih posadimo spomladi.

Prezimno trdna na suhi in odcedni legi, nekaj zaščite pred zmrzaljo ne škodi.

Glej tudi Iris - perunika
silva30

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Zelo lepa fotka, silva, pa zasaditev v gruči. Jaz še vedno rože preveč narazen sadim, pa mi potem ni všeč =). Kako hitro se razraščajo?

silva30

Hvala greeny.
Ja čebulice večinoma sadim v skupinice(tulipani, žefani, narcise,...) so mi tako posajene najbolj všeč. Drugače se mi zdijo nekako izgubljene.

Razraščanja pa še nisem opazila, prej kakšna izgine. Res pa je, da jih imam komaj tri leta.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Koliko pa je visoka tale mrežasta perunika in, ali obstaja še kakšna druga barva ? Very Happy_________________
silva30

Visoke so okrog 10cm.
Sama imam vse bolj v modrem tonu. Ene so malo svtlejše od teh na zgornji fotografiji, ene pa gredo malo v temno lila. Žal jih nimam fotografiranih. Nisem pa posebej iskla, če obstojajo še kakšne druge barve.
Svoje sem kupila kar v Hoferju v jesenski prodaji čebulic.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem jih kupila v Hoferju, 60 čebulic mešanih barv za 1,29 €. Imeli so tudi nekaj lilij, dalij in lukov. Mogoče še kaj, a nisem brskala globje po predalu
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pa saj še ni prvi april! Laughing Res poceni nakup._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Super!

Jaz sem tudi včeraj bila pa nisem nič takega našla...
Odgovori