CHILLI CON CARNE

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

CHILLI CON CARNE

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
orhy
Prispevkov: 2455
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Potrebujemo:
3 žlice olja
500 g govejega mesa (bočnik, pleče)
0,5 l jušne osnove
1 lovorjev list
1 velika čebula
1 strok česna
2 žlički čilija v prahu
0,5 žličke mlete kumine
0,75 žličke mletega koriandra
0,5 žličke origana
500 g paradižnikov
2 žlički paradižnikove mezge
1 pločevinka rdečega fižola
1 pločevinko koruze

Priprava:

Goveje meso narežemo na večje kose. Česen in čebulo drobno sesekljamo, paradižnik pa za minuto potopimo v vrelo vodo, da ga lažje olupimo in nato narežemo na majhne koščke.

Pečico segrejemo na 160°C in v ponvi na olju popražimo meso. Ko meso spremeni barvo, ga posolimo in popopramo. Ponev odstavimo in vsebino pretresemo v ognjevarno posodo. Po potrebi prilijemo jušno osnovo in dodamo lovorov list.

Posebej v ponvi na žlici olja in zmernem ognju popražimo čebulo. Vmešamo čili v prahu, mleto kumino, mleti koriander, origano česen, koščke paradižnika in paradižnikov koncentrat. Po petih minutah mešanja, prelijemo zmes po mesu v ognjevarni posodi. Posodo pokrijemo s pokrovko in za dobro uro postavimo v ogreto pečico.

Ko vzamemo posodo iz pečice dodamo še opran fižol iz pločevinke. Pokrijemo, vrnemo v pečico, kuhamo še 15 minut in damo jed v globoke krožnike.
Na vrh vsakega krožnika lahko dodamo še žlico kisle smetane, nariban sir in drobnjak ter jed postrežemo.

hmmm - dober tek ! _________________
Slika
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz ga pa delam po malo drugačnem postopku, kar v enem loncu vse, nisem še pekla v pečici.
čebulo, česen, čili sesekljam, popražim, dodam meso (rebrca so tudi fina, je sicer malo več dela, ker moraš, ko je končano, odstraniti kosti, ampak če je dovolj kuhano, je najmanjši problem, nazadnje sem ga delala s celo puranjo kračo), zalijem s paradižnikom, dodam že namočen fižol, začimbe in kuham kar nekaj časa Smile proti koncu dodam koruzo in kos jedilne čokolade s čim več kakava ali kar kakav v prahu in kuham še pol urce.
Uporabniški avatar
orhy
Prispevkov: 2455
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Zanimivo pika. O dodatku kakava še nisem slišala. Bo treba probat. pozdrav_________________
Slika
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, malo temne čokolade gre v čilikonkarne Wink . Res se dobro ujameta.
Odgovori