Stran 1 od 2

White Wonder

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Sr Jul 10, 2013 11:24 pm
Napisal/-a viktorh
White Wonder – Ivčk – IND

Zelo velik bel paradižnik, mnogokrat nepravilne oblike, največji pri meni je imel pol kilograma. Ima čvrsto meso, je rahlo hrustljav in super za solate. Okus je sladkast, uravnotežen z sladko kislim gelom, zelo prijetnega okusa. Lepo rodi.
To je napisala Ivčk.

Sejal sem ga 17. februarja, pikiral 8. marca, na prosto presadil za prvomajske praznike. 9. julija je visok 180cm, začel je zoreti.



_________________Viktorh

Objavljeno: Sr Jul 24, 2013 4:13 pm
Napisal/-a viktorh
Po štirinajstih dneh pa izgleda takole:

_________________Viktorh

Objavljeno: Sr Jul 24, 2013 5:12 pm
Napisal/-a labia
Tudi tu so tisti, ki so rumeni že zdavnaj zreli. Pri belih velja, da so zreli takrat, ko se pričnejo barvati v rumenkasto.
Če jih pustimo dalj časa postane barva rumena in če še dalj postane oranžno rumena.
Seveda je okus v vsaki od teh faz drugačen.
Nekoliko se da ugotavljati tudi na otip. Še več pa, ko sami ugotovimo kateri okus in tekstura nam odgovarja.

Kasneje ko obiramo bolj se izgublja kislina in dodaja sladkoba, tekstura pa se iz kompaktne spreminja v nečvrsto obliko, kožica pa postaja trša in se kar sama lušči od ploda, ko ga režemo.
Za solato bi priporočal vsekakor limonasto svetlo rumeno barvo, da ne razpadajo kosi v skledi. Za mezge-omake pa jih lahko pustiš nekaj dlje.

Objavljeno: Če Jul 25, 2013 3:32 pm
Napisal/-a viktorh
Danes sem nabral seme, prezorene bom porabil za omako, sveže pa pojedel za večerjo.



_________________Viktorh

Objavljeno: Pe Jul 26, 2013 7:12 pm
Napisal/-a Ivčk
Viktor, krasen je! In vse pohvale za prelepe fotografije! Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Objavljeno: So Jul 27, 2013 12:43 am
Napisal/-a Bicikel
Viktor, tale pa res izgleda lepo. Kako pa je kaj z okusom ? Se priporočam za kakšno seme. Belega nimam še nobenega.

Objavljeno: So Jul 27, 2013 1:23 am
Napisal/-a viktorh
Ivčk je napisal/a:
Viktor, krasen je! In vse pohvale za prelepe fotografije! Very Happy


Hvala, trudim se.
Predvsem pa mislim, da so zelo pomembne povratne informacije. Prav zaradi tega spremljam posamezno sorto od setve do novih semen, da se vidi, če je to to..
Sicer pa, saj vidiš s Pixijem...
Mimogrede: tale velikan, slikan v prerezu ni imel niti enega semena. Šele naslednji, manj zrel je bil malo bolj radodaren in je vseboval nekaj semen. Imam v flaški in čakam kaj bo ratalo._________________Viktorh

Objavljeno: So Jul 27, 2013 1:29 am
Napisal/-a viktorh
Bicikel je napisal/a:
Viktor, tale pa res izgleda lepo. Kako pa je kaj z okusom ? Se priporočam za kakšno seme. Belega nimam še nobenega.


Danes sem nekaj komadov skuhal skupaj z Goldfischem v dobro omako. Če ne bi vedel, ne bi verjel na oko, da je to paradižnikova omaka. Šele, ko poizkusiš, veš, da gre za paradižnik.
Ja, dober je, nekaj posebnega. Saj si prebral zgoraj. V nekaj dneh bom videl kaj bo ratalo iz tega. Če bo, ti pošljem, če ne počakam na naslednji plod, če bo bolj radodaren.
p.s.: saj je naslov Vrhnika?_________________Viktorh

Objavljeno: So Jul 27, 2013 9:51 am
Napisal/-a Bicikel
Viktor, saj se ne mudi, ne rabiš pošiljati. Ti kar lepo spravi semena in se bomo zmenili za izmenjavo na kašnem srečanju.
Sem se samo bolj zgodaj postavil v vrsto Wink. Konec koncev pa tudi vsake toliko pridem v CE.