Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kolerabica - nadzemna
-
- Site Admin
Kolerabica - nadzemna
(Prenos iz arhiva)
Meni so kolerabice letos odlično naredile. Sadila sem dvakrat po šest sadik v razmiku dveh-treh tednov. Prve so bile povsem nedotaknjene, nobenih škodljivcev ne bolezni. Druge so imele malo objedene liste pa malenkost belih mušic. Vse so bile sočne, nič lesene. Posadila sem jih v zemljo z dodatkom komposta in zalila z lokalnimi mikroorganizmi. Pa zemlja je peščena, odcedna. Zelo dobra letina je bila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Brbr, tole semenenje je zgolj za potešitev moje radovednosti, ker me zanima, če bo sploh kaj semena. Kolerabico sem namreč sejala lani prepozno in pred zimo sploh ni uspela narediti ploda. Ostala je cca 20 cm visoka rastlina in preko zime ni pozebla ter taka pričakala pomlad. Letos cveti, ampak ali bo nastalo tudi seme in če. ali bo iz njega kaj vzklilo, me prav zanima. Za uporabno semenenje katerekoli rastline ponavadi puščam najlepše, ja.