Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kolerabica - nadzemna

crtj-admin
Site Admin

Kolerabica - nadzemna

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Danes bi bila vesela kakšne kure.Kolerabice so mi napadle gosenice.K sreči sem jih opazila ob jutranjem zalivanju.Kar nekaj časa sem porabila za pobiranje.upam da se ne vrnejo.
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

Ja, letos je leto gosenic. Pri nas jih še nikdar ni bilo toliko kot letos.

Vseeno so tudi kolerabice lepe.

A kolerabe so pod isto temo? NO, še ena slikca kolerabe:

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni so kolerabice letos odlično naredile. Sadila sem dvakrat po šest sadik v razmiku dveh-treh tednov. Prve so bile povsem nedotaknjene, nobenih škodljivcev ne bolezni. Druge so imele malo objedene liste pa malenkost belih mušic. Vse so bile sočne, nič lesene. Posadila sem jih v zemljo z dodatkom komposta in zalila z lokalnimi mikroorganizmi. Pa zemlja je peščena, odcedna. Zelo dobra letina je bila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi pri meni so zelene kolerabice kar lepe. Zdaj zori druga generacija. V koritih pa rastejo še rastlinice tretje generacije. Mislim, da jih bomo imeli dovolj še jeseni._________________naredimo svet lepši
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Moja hči navija za vijolične. Pravi da so boljše kot zelene.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Kupila sem rusko zelje XXL dobila rusko kolerabo XXL.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Irena
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kolerabica cveti, pustila jo bom semeniti.

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Melona, ali si pustila semeniti kakšno lepo kolerabico, ali tisto, ki pač ni bila dovolj velika za v lonec?

Pravijo, da je največja past ljubiteljsega semenarjenja ta, da s težkim srcem ne pojemo najlepšega primerka zelenjave in ga pustimo za seme._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Brbr, tole semenenje je zgolj za potešitev moje radovednosti, ker me zanima, če bo sploh kaj semena. Kolerabico sem namreč sejala lani prepozno in pred zimo sploh ni uspela narediti ploda. Ostala je cca 20 cm visoka rastlina in preko zime ni pozebla ter taka pričakala pomlad. Letos cveti, ampak ali bo nastalo tudi seme in če. ali bo iz njega kaj vzklilo, me prav zanima. Za uporabno semenenje katerekoli rastline ponavadi puščam najlepše, ja.
Odgovori