Stran 1 od 1
Cascabella
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: To Jul 23, 2013 4:40 pm
Napisal/-a TwityPity
Cascabella
Vrsta: Capiscum Annuum
Skovili: 1500 do 4000
Plod: rumen, kasneje oranžen in rdeč, do 5cm dolg in 2cm širok, srednje debele stene
Naj povem, da obstaja Cascabella in Cascabel. Cascabel ima manjše oz. skoraj okrogle plodove s tankimi stenami, v začetni fazi je zelen in se prebarva v rdečo, poleg tega pa tudi pikantnejši (od 2500 do 8000SHU).
Za mojega že lahko rečem da je Cascabella, plod je sicer še majhen, ampak je že koničast, barva je pa tudi taprava - rumena.
Lahko bi rekli da je pomanjšana različica madžarskega Hot Waxa ali pa pikantna in pomanjšana različica madžarske sladke paprike Feher, lahko pa tudi en milejši in manjši rumen Jalapeno.
Po podatkih iz spleta naj bi potreboval okoli 75dni do rumene faze, kasneje se prebarva v oranžno, v biološki zrelosti pa v rdečo.
Za konzumiranje se povečini uporablja v rumeni fazi. Jemo surovega, narezanega v solatah, ali pa jih vložimo - no, jaz ga gojim za vlaganje.
Lahko rečem da je precej košata rastlinca in tudi med večjimi v mojem letošnjem "arzenalu".
Cascabella - 23.7.2013
Cascabella - 20.8.2013
Cascabella - 27.11.2013
Nazadnje urejal/a TwityPity 27 Nov 2013 12:42; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: To Avg 20, 2013 8:40 pm
Napisal/-a TwityPity
Sem ter tja že kakšen roma na krožnik, skovili so ravno pravšnji zame, okus mi je všeč, dovolj mesnat, le kakšno seme manj bi lahko imel.
Skratka, ostane v loncih/na vrtu, le v večjem številu.
Sem tudi že vložil dva kozarčka, le da sem jih pomešal s sladkimi feferoni, ki so si na prvi pogled precej podobni, samo malce večji so - kozarček presenečenja.