Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mini Chimes Orange paprika

crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

"Najslajša paprika, kar sem jih kdaj probala, s skoraj sadno aromo tudi že v zelenem stadiju. Ko dozori, je tale mala podolgovata 'piknik' paprika bogato oranžne barve, ima tanjše meso, ki je izredno hrustljavo. Rastlina je zelo raščena in izredno bogato rodi, saj je na rastlini skoraj več plodov kot listov. Ta paprika ima komaj kaj semen, zato jo lahko pojemo celo do peclja. Otroci jih bodo oboževali, sama sem komaj sproti uspela shranjevati semena te paprike, ker je moj sinko venomer visel pri grmih Mini Chimes-ov. Toplo priporočam"

....je napisala Ivčk, ko mi poslala semena. Od vseh poslanih mi je vzklilo samo ENO SEME. Se zgodi. Ko sem se danes odločil, da izločim semena iz dozorelih in prezorelih plodov, sem začuden ugotovil, da v SEDMIH PLODOVIH NI BILO NITI ENEGA SEMENA.
Genetiki????

Odličnega okusa, zanimiva zaradi oblike - velikosti - še posebej zaradi izredno intenzivne oranžne barve. Popestrila bo vložene paprike, saj bo v kozarcih popestrila barvitost. Verjetno bom že jutri lahko pokazal to slikovitost.. Danes pa le fotografije za dokumentacijo:

_________________Viktorh
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Pri meni so vzklile 2 in so še plodovi zeleni.
Na začetku sem mislil ,da je samo ena potem ko je rasla in nastavljala plodove sem videl da so 2 rastlini.
Pri kalitvi rabi res samo rahlo vlažno zemljo, če ne kar seme zgnije ali pa se posuši.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

me spominja na serijo "bells"

Že zelene super okusa, tudi malo ne paprikasto grenke ali trpke.
Ko jih obiram se rad zlomi kakšen stranjski poganjek in tako v "kozarcih" nastane kombinacija barv od zelene preko rumene in oranžne do rdeče. Resnično atraktivnega izgleda.

Meni odgovarja bolj začinjen okus, zato dodam zelo veliko peteršilja in bazilike, seveda pa tudi česna.

lp.

ps.: drugače pa zelo lepo in z občutkom gojiš vso zelenjavo, vsaj na slikah ni opaziti morebitnih težav, pomanjkanja, neoskrbovanosti. Vsak list na svojem mestu, vsak plod slasten in vabljiv.
Hm, če izhajam iz pregovora, ki pravi:"kjer je cvetje, tam je ljubezen" potem, no ptem so tvoja žena in vsi bližnji v nebesih.
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

juglans,

hvala!
lp Viktor_________________Viktorh
klemenv

Odgovor Napisal/-a klemenv »

Kje pa prodajajo mini chimes seme?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Te dni v Hoferju in Lidlu. Če pogledaš med zelenjavo, so v škatlicah, skupaj z rdečimi, pa tudi zelenimi ali rumenimi ali mini paradižniki,....nekako 250 g skupaj je pakirano. Ni sicer nujno ta sorta, ampak, seme one, ki je praktično, na oko enaka, izvira prav iz ene od teh trgovin izpred nekaj let, pa ga imam že 2 ali 3 sezone in je še enaka in enako dobra.
To je ena od poti, sicer običajno na pomlad prodaja Ivčk semena.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Mini Chimes Orange in Yellow sem pred leti kupila pri Plants of Distinction. Zdaj teh sort ni več v prodaji in sem vesela, da sem jih prej uspela dovolj razširiti, da niso izgubljene.
Tiste v Hoferju so sicer podobne, a zagotovo ne moremo trditi, da gre za isto sorto. Mini Chimes Yellow ima nekoliko daljše plodove in zori par dni kasneje. Imam nekaj semen viška, kontaktiraj me na ZS.

PS: Metuljc,verjetno nisi zasledila, da Tomatojunkie pavzira. Ob vseh ostalih obveznostih mi enostavno časovno ne znese Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Metuljc, spomladi si mi dala sadiko takšne paprike. Rodila je toliko kot nobena druga, okus pa tudi zelo všečen. Meni je najbolj sladka paprika, kar sem jih kdaj jedla.
Sedaj mi je škoda, da je nisem zaščitila pred opraševanjem. Nekaj paprik še imam, če bo kaj semen notri lahko testiram naslednje leto, koliko se je kaj skrižala z ostalimi Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Moja je bila vzgojena iz nezaščitene.
Odgovori