Stran 1 od 1

Skuhajmo sirup iz bezgovih jagod

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Pe Avg 23, 2013 2:00 am
Napisal/-a tjesih
Našla sem sicer nekaj receptov, jagod pa sem imela bolj malo in sem poenostavila:

60 dkg bezgovih zrelih črnih jagod bezga (zelene NE uporarabimo!)
1 l vode

Zavrela, dodala nekaj listov limonske melise, pustila stati 3 ure, prepasirala, dodala 30 dkg sladkorja in ponovno pogrela, da se je sladkor stopil.

Odličen napitek, namesto malinovca.

Upam, da bo vreme zdržalo in bom lahko nabrala več bezgovih jagod.

Objavljeno: So Avg 24, 2013 6:04 am
Napisal/-a bodika
Ravno danes sem razmišljala kako bi uporabila bezgove jagode,ki lepo črnijo.Tvoj recept mi je prišel kot naročen.Hvala,ga sigurno preizkusim.

Objavljeno: So Avg 24, 2013 8:43 am
Napisal/-a metuljc
tjesih, če boš imela jagod za sok veliko, preveč, lahko narediš pa še tole Bezgovo jabolčno marmelado. Preverjeno odlična.

Objavljeno: Po Avg 26, 2013 1:01 am
Napisal/-a tjesih
Metuljc mogoče pa res skuham.
Počakala bom, da jagode še malo bolj dozorijo, ker je sedaj vmes v šopih res precej zelenih.

Danes sem k soku, ki sem ga kuhala dodala še sok 1 limete, moram reči, da paše.

Zanima me, če bi se jagode samo posušile ali bi tudi dozorele, če bi jih obesila nekam pod streho. Ptički jih imajo namreč izredno radi in bojim se, da me bodo pri naslednji nabiralni akciji prehiteli. Sicer jim privoščim, ampak nam pa tudi. (sicer pa lahko probam)