Stran 1 od 1
Trinidad Scorpion Moruga Yellow
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: So Sep 14, 2013 1:22 am
Napisal/-a Plamenka
Trinidad Scorpion Moruga Yellow
Vrsta: Capsicum Chinense
Skovili: 600.000 - 1.000.000
Plod: zelen, kasneje rumeno-oranžen.
Trinidad Scorpion Moruga Yellow - 18.9.2013
dodal: TwityPity
TwityPity je napisal/a: |
Čakanje na končno barvo Trinidad Scorpion Moruga Yellow je pa reeees dolgo. Kot kaže bomo obirali okoli novega leta
|
TwityPity je napisal/a: |
No, jaz sem včeraj probal Trinidad Scorpion Moruga Yellow - 1x1cm košček Dobro da sem se založil s mlečnimi izdelki... Prvih pet sekund sem čutil nek saden in meni prijeten okus, nakar je začelo zažigati....še malo počakam, se mi je začelo kolcati, potem pa sem zmazal slabe pol litra kislega mleka in kozarec kefirja, tako da do vrhunca sploh ni prišlo Vsekakor ga bom še gojil, vendar to bom sušil in imel za v mlinček, namakanje v olje in mogoče kakšne "insekticide". No, uporaben je samo če ga razrežeš v 2x2mm koščke in pomalo grickaš zraven jedi, da bi pa pojedel celega, si pa ne predstavljam... |
TwityPity je napisal/a: |
27.11.2013 Iz zgornje rastline sem dobil 16 plodov, ter 2 manjša.
|
Objavljeno: Pe Jan 22, 2016 1:55 am
Napisal/-a Majro
Prilepljam še svoj opis tega čilija sem, saj nisem videl da že obstaja odprta tema:
Rastline, ob zadostnem prostoru, zrastejo zelo velike. Pravtako plodovi, čeprav je precej nihanj v obliki in velikosti, ampak tisti na vrhuncu sezone so lahko precej veliki, kot je vidno na sliki. Rastlina je zelo rodna in odporna. Čas kaljenja: 5 dni (lani in letos ponovno). Okus: odličen, saden, takšen, ki kar kliče po omaki na sadni bazi - jaz sem jih delal iz manga in so 1A. Pekočnost: zelo pekoče (čili je rahel "creeper" in pride pekočina s krajšim zamikom ) Čili z veliko karakterja na vseh področjih v glavnem.
Verjetno moj najljubši čili, vsaj pred letošnjo sezono
Ta primerek v ~25l teglu je imel premer krepko preko 1m, in višine kakšnih 70-80cm. Višine nisem želel, zato je bila rastlina tudi zgodaj prikrajšana, kar se je, očitno, izšlo