Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tropaeolum - kapucinka

crtj-admin
Site Admin

Tropaeolum - kapucinka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

Atraktivna enoletnica za prekrivanje tal bodisi na cvetlični gredi, ali tudi na vrtu med paradižniki.
Na dobri vrtni zemlji hitro raste. Ena rastlina zna v par mesecih pokriti več kot en m2 zemlje.
Vročine ne prenaša dobro, poleti listje rado porumeni in odpade, cvetenje zastane, z znižanjem temperature pa znova oživi in vztraja do prve pozebe.
Dobijo se tudi kultivarji za nasade v loncih in koritih, običajne za ta namen niso najbolj primerne.

Rastlina je užitna. Listi in popki prijetno poživijo solate, nedozorela semena lahko tudi vlagamo podobno kot kapre.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 5 fotografij
Nazadnje urejal/a muha 27 Dec 2018 14:42; skupaj popravljeno 3 krat
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Nizka mešanica kapucink, ki čakajo na presajanje med fižol
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz imam plazeče letos na balkonu, bom videla, kako bo izpadlo. Dve se že lepo povešata, tja kot želim, eno pa kar v zrak vleče. muha, tista rdeča zgoraj je tvoja?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vse so moje. V koritih se mi niso obnesle, res pa je, da sem sadila čisto navadne. Sprva so bile zelo lepe, tamle julija so se ogolile in potem so dol viseli samo grdi goli štriki Crying or Very sad.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz, zamudnica Embarassed , pa sem jih šele danes sejala. me prav anima, kaj se bo izcimilo.._________________naredimo svet lepši
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Saj ko skalijo, so hitre, naenkrat bodo velike, boš videla.

muha, če bodo kje kakšni ostanki semen rdeče ... Embarassed
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Iz avgusta populjene rastline, je na tem mestu zraslo kar dosti mladih rastlinic, sedaj so velike cca 20cm. Ker verjetno ne prezimijo, ali naj jih uporabim kot špinačo? Kako drugače? Verjetno v loncu, prenešenem notri, ne bi preživele oziroma zacvetele?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Preživela bi, saj jih sadijo (tudi sama sem jih) tudi v cvetlična korita. Ne vem pa kako bo nanjo vplivalo pomanjkanje sonca. Svoje bom pustila rasti, dokler jim bo klima dopuščala, potem pa pustila propasti. Dvomim, da so listi toliko koristni, da bi se posebej splačalo ukvarjati se z njimi .

Kot špinača bi znala biti preveč pikantna, ali pa tudi ne?
Odgovori