Stran 1 od 1
nedozorele paprike
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Če Okt 17, 2013 2:04 pm
Napisal/-a originalnilist
Kaj delate z nedozorelimi paprikami?
Objavljeno: Če Okt 17, 2013 6:40 pm
Napisal/-a pika
Nekaj lepših pustim na pultu za zajtrke, da lepo počasi zorijo, ostale nasekljam na drobno, dam v veliko zip vrečko, sploščim in zamrznem za popražit poleg čebule (sploščim zato, da lažje odlomim mali kos ko ga rabim), nekaj si jo narežem na trakce, ki jih dodajam na pico, takšno ali drugačno, ali poleg čebule dodam krompirju, pečenem v pečici.
Objavljeno: Če Okt 17, 2013 7:13 pm
Napisal/-a stara postaja
Jaz pa sem vse pobrala, velike in male. Lepše sem porabila za vlaganje, nekaj za Marijine bučke, ostalo pa sem zrezala v t.im. srbsko solato. Pravkar sem končala polnjenje kozarcev. Pasterizirala bom jutri, ker imam nocoj še druge obveznosti._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Objavljeno: Če Okt 17, 2013 8:26 pm
Napisal/-a Irenca
pika je napisal/a: |
Nekaj lepših pustim na pultu za zajtrke, da lepo počasi zorijo, ostale nasekljam na drobno, dam v veliko zip vrečko, sploščim in zamrznem za popražit poleg čebule (sploščim zato, da lažje odlomim mali kos ko ga rabim). |
Prov isto nardim jaz
Ta nakockana zamrznjena paprika je fajn za v kakšne rižote, tortilje, za v paradajzov zos pri čuftih (dobi okus filane paprike)...
Sem pa ugotovila, da tiste babura zelene paprike (Kalifornijsko čudo) se mi zdijo zelo grenke, če so še majhne in zelo nedozorele, in mi take ne teknejo.
Medtem ko rdeče podolgovate (ajvaruša, kurtovska kapija in podobne) so mi super, če so še zelene. Tako da ravno teh imam v izobilju v skrinji
Objavljeno: Če Okt 17, 2013 8:32 pm
Napisal/-a muha
V zadnjo rundo zimske solate sem narezala tudi domačo nezrelo papriko, ki sem jo pobrala ob zadnji grožnji ohladitve. Kar pozna se, da malo pogreni.