Bambus

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Bambus

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ta sobni bambus imam že nekaj let. Nikjer nisem zasledila pravega latinskega imena. Mislim, da je na priloženem listku pisalo Bamboo Lightning. Saj res malo spominja na strelo.

Nazadnje urejal/a Plamenka 04 Dec 2013 16:53; skupaj popravljeno 1 krat
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

No, tega pa res še nisem videl. Ima kdaj listke, ali je zmeraj brez oz. z neopaznimi? Sicer pa glede na rast, skoraj 100% ni bambus, ampak... bomo videli, če kdo prepozna.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz msilim, da ni bambus, niti v precej širokem pomenu te besede ne.
Uporabniški avatar
Plamenka

TP je našel odgovor na moje vprašanje, ki sem ga postavila l. 2009 še na čisto prvem forumu. up To naj bi bila sukulenta Euphorbiaceae (Euphorbia tithymaloides ali Pedilanthus tithymaloides), komercialno naj bi se imenoval bambus, Bamboo Green Lightning.

Listke je imela, a pri meni so odpadli. Na tem linku je z listki: http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/167035/

Kaj naj napišem za ime oz. naslov te teme? Euphorbia tithymaloides ali Pedilanthus tithymaloides? Dodam še Bamboo Green Lightning?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka na prvo mesto postavi Euphorbia tithymaloides, (kakor so jo nazadnje preimenovali) zraven pa še komercialna imena, bo najbolj prav. Pa še med kaktuse bi jo po moje morala premaknit. Tako, kot sem jaz svojo Euphorbio Leuconeuro. Pa Kristusov trn - Euphorbia milii je tudi v sorodstvu.

Zanimivo, čemu vse pritaknejo besedo "bambus" Confused . Enkrat Euphorbiji, drugič draceni (Lucy bamboo), verjetno jih je še kaj.
Uporabniški avatar
Plamenka

Urejeno, Muha! Ja, res zanimivo. Nisem mislila, da imam sukulento. Wink
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Še ena poznana Euphorbia več Smile . No, z listi je pa še nekaj svetlobnih let bolj stran od bambusa Laughing .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Koliko stran bi šele bila, če bi primerjali cvetove? Shocked
Odgovori