Paprike 2014
-
- Site Admin
Paprike 2014
(Prenos iz arhiva)
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Za gojenje v letu 2014 se mi je nabrala kar precejnja zbirka paprik:
Darja
Gourmet
Ljubov dlan/Ajvaruša
Voda Nizozemska
Patricie
Red Elephant
Yellow Bells
Purple Bell
Red Bells
Orange Bells
Chocolate Bell
Mala oranžna paprika Voda
Lani mi je bila najboljša oranžna Gourmet, veliki plodovi, mesnata. Darjo in Patricie sem letos naročila iz Estonije. Kdo že pozna? Sivrije in Soroksari letos najbrž ne bom več gojila, je dovolj drugih. Male paprike Bells pa bom gojila v loncih. Kako smo imenovali oranžno papriko, katere semena nam je podarila Voda?Nazadnje urejal/a Plamenka 29 Jan 2014 23:48; skupaj popravljeno 2 krat
Darja
Gourmet
Ljubov dlan/Ajvaruša
Voda Nizozemska
Patricie
Red Elephant
Yellow Bells
Purple Bell
Red Bells
Orange Bells
Chocolate Bell
Mala oranžna paprika Voda
Lani mi je bila najboljša oranžna Gourmet, veliki plodovi, mesnata. Darjo in Patricie sem letos naročila iz Estonije. Kdo že pozna? Sivrije in Soroksari letos najbrž ne bom več gojila, je dovolj drugih. Male paprike Bells pa bom gojila v loncih. Kako smo imenovali oranžno papriko, katere semena nam je podarila Voda?Nazadnje urejal/a Plamenka 29 Jan 2014 23:48; skupaj popravljeno 2 krat
-
-
jaz imam Vodino označeno kot Voda Nizozemska.
tu pri paprikah nisem tako izbirčna, le da je meso bolj debelo kot tanko, hrustljavo, sočno, in sladko. Vmes pa bo kaka tankostenska zelena, za polnit s krompirjem. Zanimivo, je bilo letos največ uspeha s semeni, vzetimi iz tistih Lidlovih Trisov, in iz paprik, ki sem jih kupovala v marketih, in potem shranila seme. Letos bodo tudi te na vrsti.
Slonovo Uho
Šoroksari
Belladonna
Mini Chimes Yellow
Red Elephant
Ljubov Dlan
Diana
Big Mama
Kupets
Voda Nizozemska
Corno di Torro Rosso
Giallo d`Asti
srbska od Vode (naj bi bila Ljubov Dlan)
Karamel
Aurea
Magus Banaan
Koral (malo ostrejša)
Kalifornijsko Čudo
Alpina
Mini Orange Bell
Purpur Bell
Big Papa
Mini Chimes Orange
Afrodita
Ramiro
Mini Chocolate Bell
Arcano F1
Friarello di Napoli
in tele (ne se smejat)
tris Lidl rdeča
tris Lidl rumena
špic paprika rdeča Tuš
špic paprika svetlo zelena Tuš
no name rdeča mesnata
še ena no name rdeča mesnata
no name rumena
nabaviti moram še par oranžnih poleg Asti paprike, pa morda še kako.
Paprike so se letos celo poletje matrale, potem pa v septembru in oktobru ponorele in delale do slane, ko sem jih izpulila, s nedozorelimi plodovi vred._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne BrontëNazadnje urejal/a bobolino 09 Jan 2014 14:08; skupaj popravljeno 3 krat
tu pri paprikah nisem tako izbirčna, le da je meso bolj debelo kot tanko, hrustljavo, sočno, in sladko. Vmes pa bo kaka tankostenska zelena, za polnit s krompirjem. Zanimivo, je bilo letos največ uspeha s semeni, vzetimi iz tistih Lidlovih Trisov, in iz paprik, ki sem jih kupovala v marketih, in potem shranila seme. Letos bodo tudi te na vrsti.
Slonovo Uho
Šoroksari
Belladonna
Mini Chimes Yellow
Red Elephant
Ljubov Dlan
Diana
Big Mama
Kupets
Voda Nizozemska
Corno di Torro Rosso
Giallo d`Asti
srbska od Vode (naj bi bila Ljubov Dlan)
Karamel
Aurea
Magus Banaan
Koral (malo ostrejša)
Kalifornijsko Čudo
Alpina
Mini Orange Bell
Purpur Bell
Big Papa
Mini Chimes Orange
Afrodita
Ramiro
Mini Chocolate Bell
Arcano F1
Friarello di Napoli
in tele (ne se smejat)
tris Lidl rdeča
tris Lidl rumena
špic paprika rdeča Tuš
špic paprika svetlo zelena Tuš
no name rdeča mesnata
še ena no name rdeča mesnata
no name rumena
nabaviti moram še par oranžnih poleg Asti paprike, pa morda še kako.
Paprike so se letos celo poletje matrale, potem pa v septembru in oktobru ponorele in delale do slane, ko sem jih izpulila, s nedozorelimi plodovi vred._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne BrontëNazadnje urejal/a bobolino 09 Jan 2014 14:08; skupaj popravljeno 3 krat
-
- Kraj: Rimske Toplice
Ko nam je Voda delila semena, se ne spomnim (lahko pa sem pozabila, bilo je na Livadi, tam je bil tudi Matic, morda se on spomni, ali pa muha), da bi jo imela iz Nizozemske. Je pa lepo rodna, moja še vedno raste v loncu v neogrevani sobi pod strešnim oknom in ima 4 oranžne in 1 zelen plod.
Semena vestno spravljam. Res je, da počasi zori, a mi je po okusu zelo, zelo všeč.
Poleg nje bom sadila mavrico rdeča/rumena/oranžna/čokoladna/vijoličnačejobomdobila Mini Bells, morda še kaj (kar se me bo prijelo ob primernih prilikah pač.![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Poleg nje bom sadila mavrico rdeča/rumena/oranžna/čokoladna/vijoličnačejobomdobila Mini Bells, morda še kaj (kar se me bo prijelo ob primernih prilikah pač.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tudi jaz se ne spomnim omembe Nizozemske iz takratnega pogovora. Lahko pa da gre za dobro sklepanje: pozimi dobimo večino teh vrtnin iz Holandije (Nizozemske) in kot se spomnim, naj bi voda to papriko kupila v eni od trgovin.
Meni je všeč tako po okusu, kot rodnosti in obliki grmička. Naslednje leto bo verjetno to edina paprika na mojem vrtu oz. v mojem koritu.
Meni je všeč tako po okusu, kot rodnosti in obliki grmička. Naslednje leto bo verjetno to edina paprika na mojem vrtu oz. v mojem koritu.
-
- Kraj: Rimske Toplice