Stran 1 od 3

Kokosova potica

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Po Jan 06, 2014 10:14 pm
Napisal/-a Marinka
Kokosova potica

TESTO:
1 kg gladke moke
6 rumenjakov
7 dag sladkorja
3 žlice ruma
4 dag kvasa
7 dag masla
½ l. mleka
Sol
Vanilin
Pecilni prašek

NADEV:
¾ l. mleka
40 dag kokosove moke
25 dag sladkorja ali po okusu
3 beljaki
Kisla smetana

Iz sestavin zamesiš kvašeno testo.
Za nadev zavreš mleko z sladkorjem dodaš kokosovo moko ter ohladiš. Ko je hladno dodaš sneg iz treh beljakov.
Testo razvaljaš in namažeš z kislo smetano potem daš nadev. Ostalo delaš enako kot navadno potico.
Za barvno kombinacijo bi lahko dodali v testo kakao.

Sama je še nisem delala recept je mamin. Ob priliki bom jo tudi jaz naredila Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!

Objavljeno: Po Jan 06, 2014 10:42 pm
Napisal/-a orlica
Meni je kokosova potica zelo dobra, še posebno tista varjanta s testom v katerega dodamo tudi čokolado. Je tudi zelo lepa za videti.

link fotografije z neta

Objavljeno: To Jan 07, 2014 12:23 am
Napisal/-a Plamenka
Decembra sem kar nekajkrat naredila kokosovo potico s testo, v katerega je dodan kakav. Za razliko od pehtranove in orehove, ki je naslednji dan že bolj suha, je ta dolgo sveža. In res je lepa za pogledat, kot pravi Orlica.

Delam pa po tem receptu:
Testo:
500g mehke moke
50g kakava
100g masla
100g sladkorja
3 rumenjaki
3 dcl mleka
1 vrečka suhega kvasa

Nadev:
500 ml sladke smetane
200g sladkorja
500g kokosove moke
3 rumenjaki
1 vanilin sladkor
limonina lupinica

Testo pripravim kar v aparatu za peko kruha. Za nadev se zavre sladko smetano ter sladkor ter s tem popari kokosovo moko. Ohlajeni masi dodamo 3 rumenjake, vanilin sladkor in limonino lupinico. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom, položimo v namazan pekač ter pečemo 3/4 ure na 180 stopinj.

Objavljeno: To Jan 07, 2014 12:27 am
Napisal/-a muha
A zavite potice pred peko nič več ne vzhajaš?

Objavljeno: To Jan 07, 2014 12:32 am
Napisal/-a Plamenka
Včasih sem jo, potem sem pa enkrat pozabila in je prav tako narasla med peko, zato dam zdaj direkt peč.

Objavljeno: To Jan 07, 2014 1:19 am
Napisal/-a lpmami
Plamenka je napisal/a:
Včasih sem jo, potem sem pa enkrat pozabila in je prav tako narasla med peko, zato dam zdaj direkt peč.


In se čisto dobro obnese? To je pa dobra krajšnica!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Jan 07, 2014 1:26 am
Napisal/-a Plamenka
Ja, pri meni naraste enako, kot prej, ko sem pustila zavito vzhajati. Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva.

Objavljeno: To Jan 07, 2014 1:44 am
Napisal/-a lpmami
Plamenka je napisal/a:
. Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva.

Ja, to bo.
Samo, kako pa veš potem, koliko časa peči. Jaz sem navajena, da svojo iz 60 dag moke pečem eno uro, vendar v že segreti pečici._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Jan 07, 2014 1:51 am
Napisal/-a Plamenka
Gledam, koliko je že zapečena. Pečem pa manj kot eno uro.