brbr 2014

crtj-admin
Site Admin

brbr 2014

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Da še jaz ponudim, kar mislim, da je uporabnega iz moje zaloge semen.

Ponujam:
Lastno seme:
1. Koprc
2. Koromač
3. Listnati peteršilj
4. Steblna zelena
5. Feferoni, oranžni, mesnati, sladki
6. Čili »zvončki«, nepekoči, zelo rodni
7. 28 sort raznih čilijev brez »pedigreja«, lahko objavim fotografijo

Kupljeno seme:
1. Zelje Ljubljansko
2. Ohrovt Železna glava
3. Ohrovt brstični Herkules
4. Cvetača Erfurtska
5. Srebrnolistna blitva
6. Bučke:
- Nano verde di Milano
- Bianca di Trieste
7. Kumarice:
- Pariški kornišon
- Kumarice dolge solatne
- Lungo verde degli ortolano
8. Radiči:
- Anivip
- Monovip

Iščem:
- brokoli
- kakšen dober jajčevec. Iz kupljenega semena so mi že dve leti zapored zrastli jajčevci z zeloooo tenkimi in dolgimi plodovi. Jaz pa si želim tiste standardne temnovijolične "debeluhe" Very Happy
- papriko Ljubov dlan, ker sem prečitala, da je zelo dobra za izdelavo ajvarja in pečenih paprik. No. če ima kdo od vas kakšen boljši predlog, bom zelo vesela-na paprike se ne spoznam prav posebej dobro Embarassed

Kasneje, ko jih uredim, bom dodala še fižole._________________naredimo svet lepši
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Brbr, je seme res od stebelne zelene ali listne? Če je stebelna, potem bi vzela kakšno seme. Pa še seme koprca. Nimam pa nič za v zameno od tistega, kar iščeš.. Lahko pa vseeno pogledaš na moj seznam, kaj ponujam, če kaj najdeš.
brbr

Matične rastline, s katerih sem pobrala seme so bile vzgojene iz kupljenega semena Belušne zelene (Kalia). Lansko leto sem poleg zelene semenila še: koromač, koprc, peteršilj. Mislim, da ni verjetno, da bi se skrižala s kakšnim od teh. Bolj verjetno je, da sta kaj med seboj postorila koromač in koprc Embarassed . Čeprav semena izgledajo prava...

Pri meni, ker nimam bogate zemlje, belušna zelena ne naredi takih stebel, kot jih lahko kupimo v trgovini ali na tržnici, vseeno pa so stebla debela, sočna, da o okusu ne govorim-ni primerjave.

Za menjavo semen ni poroblema Very Happy. Imam takorekoč vse. Bom pa vseeno pogledala, kaj imaš odveč._________________naredimo svet lepši
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Saj niti ne vem, kako izgleda ta stebelna zelena. Verjetno ima polna stela? Lani sem jo sejala, pa so bila stebla votla - verjetno je bilo seme listne zelene..
brbr

Po mojih izkušnjah je steblo votlo (na spodnjem selu) pri starih listih. Pri mladih listih pa je steblo široko, debelo, v sredini polno in sočno. Mi jstebla jemo surova-narezana na koščke in prekrita s koščki sira s plemenito plesnijo. Kar jih je preveč, pa narežem na majhne koščke, blanširem in shranim v skrinji. To potem pozimi dodajam omakam, rižotam, juham...._________________naredimo svet lepši
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Ojla trenutno nimam kaj dosti za ponudit razen enoletnice sem skromna pri semenih saj mi je zadne dveleti zelo ponagajala narava tako da bom imela spomladi sadike še največ solate morda takrat izmenjava bi pa zelo prosila za koromač ,srebrnolistna blitva, stebelno zeleno .
brbr

Vodenka, že pišem Very Happy . Za menjavo se sploh ne sekiraj, sem tako in tako tvoj velik dolžnik Embarassed Te bom prosila za kakšno sadiko zelja-ko bo čas. Tisti, ki si mi ga dala na jesenskem srečanju je bil zelooo dober._________________naredimo svet lepši
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Varaždinski je bil ,pa hvala
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

brbr živio, če imaš še kaj semen od steblne zelene, te prosim.
tisti tenki jajčevci so zelenjavni modni trend. moram priznati, da so izredno okusni in na trgu držijo ceno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”