Žled 2014

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Žled 2014

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ko nam je težko,malo odleže že, če se o tem lahko pogovorimo. Tole naj bo prostor za slike in opise škod in za pogovore o medsebojni pomoči, kjer se to da. V nasvetih, kako ravnati, da bodo posledice čim manjše, v sadikah, v iskanju čim cenejših variant za odpravo škod in podobno.

Za uvod dve moji sličici. Sta iz posesti drugih pa jih vseeno čutim kot bi bile moje:

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ena pobuda je že prispela:

Citiram:
Pri vseh težavah z elektriko mi je prišlo na misel, da bi tisti, ki jo imamo ponudili nekaj prostora (če je) v svojih zamrzovalnih skrinjah tistim, katerim shranki propadajo. Jaz bi z veseljem sprejela kakšno reč, ampak, kot rečeno , me do konca tedna ne bo, potem bo pa itak že vse urejeno (upam).

Če ni že vse prepozno seveda. In problem je, če nas tisti, ki najbolj rabijo, sploh lahko berejo.

Nekaj prostora bi se našlo tudi pri meni. Več na ZS, če komu pride prav.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Sama sem daleč ampak vseeno, moja skrinja ima še vsaj tretjino praznega prostora.

Delim pa tudi tole:
Družba LIPICA TURIZEM brezplačno nudi prebivalcem območij, ki so ostala brez električne energije zaradi katastrofalnih vremenskih razmer, 50 POSTELJ v hotelu Maestoso v Lipici!!! Za več informacij 05 7391 580.

Poslušalka Mojca ponuja manjši apartma za družino, ki potrebuje toplo zavetje in se lahko pripelje na Obalo. Kontakt : 041 345 509

Street Tour ima na voljo nekaj apartmajev za ljudi iz prizadetega območja. Primerni so za bivanje 2 oseb. Informacije na 041 724 302, Cita Oset.

Poslušalec Toni ponuja kar 10 apartmajev - na sicer nekoliko oddaljeni lokaciji (v kraju Novalja na Pagu). Za družine, ki potrebujejo toplo zavetje in imajo možnost se odpeljati do Paga lahko pokličejo na 040168758!

Taxi podjetje iz Kopra in pomaga ljudjem, ki je prizadelo tisto hudo neurje. Ker se ukvarjajo s prevozi bi rad podarili nekomu (družini z otroci ki nimajo lastnega prevoza) en brezplacen prevoz (max. 4 osebe) od prizadetih krajev do Obale oziroma nove nastanitve. Taxi Laguna Koper 031 230 320.

V vasici Predloka pri Črnem Kalu brezplačno ponujajo apartma oz. hiško primerno za večjo družino, saj vsebuje 8 postelj, kamin in ostalo potrebno za toplejše bivanje... Več info na 051 306 678 (poslušalec Boris).

Poslušalka iz Izole ponuja sobo (npr. za družino ali enega od staršev z otroki). Več informacij na 041 239 892.

Poslušalci nudijo apartma v Portorožu. Sprejme lahko do 4 ljudi in lahko nudi toplo zavetje nekomu, ki ga v teh dneh potrebuje. Info: http://www.poseidon.si/

Hotel Oltra: Nudimo možnost prenočitve prebivalcem območij, ki so ostala brez električne energije zaradi katastrofalnih vremenskih razmer in sicer 2 štiriposteljni sobi. Prednost imajo starejši občani in družine z otroci. Kontakt: 05 665 2100

Apartmaji Kolorček v Izoli: prosta je še ena soba za dve osebi. Pokličite na 031 367 058._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazadnje urejal/a Garden-ja 04 Feb 2014 15:46; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Mislim, da je v teh razmerah tvegano tudi, če vsa družina zapusti dom, kajti medtem lahko od mraza popokajo vsi radiatorji (pa še kaj) in bo poplava "čez in čez", ko se vrneš domov.
Če si doma, je tudi tvegano, vendar boš lahko takoj ukrepal, ko elektriko priključijo.

JE ZA RAZMISLITI, KAJ JE V DANEM PRIMERU ZA KOGA BOLJŠE!_________________
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je pa dobra rešitev za mamice z malimi otročki in bolnike, če le imajo koga, ki bo dežural doma.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

No pri nas je začelo snežiti.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz imam prostor v skrinji, samo ne vem, če nisem predaleč...(Kidričevo)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Saj se lahko umakne samo mama z dojenčki ali z malimi otroki, oče pa ostane doma._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Nekaj idej iz mojih načrtov, kako bi po potrebi reševala odmrznjeno hrano pozimi:

- vse, kar je možno (zlasti meso in kuhano hrano) bi na kratko temeljito prevrela ali popekla, spravila na hladno in ob prvi priložnosti zamrznila nazaj. Predvidevam, da bi ob sedanjih zunanjih temperaturah večina kuhane hrane zdržala tudi do 7 dni. Imela bi jo zunaj, vendar toliko zaščiteno, da ne bi ponoči z mrznila, podnevi se pa spet odtajala. Se pravi, da bi bila temperatura blizu ničle in čimbolj konstantna (v kartonskih škatlah ali zadelano z odejami).
- meso za juho bi pošteno prevrela v minimalno vode in potem zamrznila s to tekočino vred.
- meso za pečenke in zrezke popekla in zamrznila, najbolje v lastni omaki, se okus bolje obdrži.
- enako meso, namenjeno za golaže.
- na hitro popekla in nazaj zamrznila bi tudi krvavice, pečenice in ostale klobase.

Pa ne pozabiti spraviti in zraven zamrzniti vseh tekočin, ki se naberejo ob kuhanju/peki. Bodo prav prišle v nadaljnji obdelavi.

Časa za to bi moralo še biti, saj ob tehle zunanjih temperaturah tudi odmrznjeno meso iz skrinje zdrži še kar nekaj dni, ne da bi se pričelo zares kvariti.

Vsi dodatni praktični nasveti dobrodošli.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”