Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kompostiranje z deževniki - kompost deževnikov

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Kompostiranje z deževniki - kompost deževnikov

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Pomagajte mi prosim z odgovorom. Pogrešam karkoli o kalifornijskih deževnikih na novem forumu. Včeraj in danes so mi zadetki pokazali, da se je tema začela na starem forumu. Kako da ni prenesena ali obujena spet tu? Razen če ni kje skrita? Se zelo priporočam - Zuf na primer z kakšnim odgovorom. Kdo je trenutno (še vedno ali na novo) aktiven in pridobiva kompost na ta način ali za svoje ali širše potrebe. Ta tema me je zelo privlekla, čeprav vem, da je bila prava modna muha dolgo let nazaj in je še vedno ena najodličnejših stvari v vrtnarjenju._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Upam, da se kravžlj oglasi, on sedaj kompostira z deževniki nekaj časa.
Pa kdo drug to zagotovo počne...

Jaz ponovno začnem jutri, ko dobim leglo od prijatlce, k ima v stanovanju kompostni stolp in ji odlično služi za del kuhinjskih odpadkov. Ostalo kompostira z bokašijem. Ta kombinacija je idealna za stanovanja!

Enako je tudi pri nam na domačiji.
Del gre na zunanji kompost, večina bokashi, nekaj pa bo še kompostiranje z deževniki.
Bom opisal, kako bom nastavil jutri.
Uporabil bom kar jupol kanto za začetek, da se leglo razmnoži.
V kanto ne bom drenaže delal, sem dobil grif za vlago - kdaj je preveč, premalo, ravno vredu.
Naredili bomo tudi nekaj zunanjih.
Se oglasim.

Če te kaj konkretno zanima, vprašaj pa odgovorim.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Original tema je tukaj - http://rastline.mojforum.si/rastline.html , debate vnaprej marsikaj razjasnijo.

Kopiranje one teme sem v to temo bi vso stvar naredilo nepregledno.

Zato tukaj nadaljujemo...
Ne rabite cele one teme brat, vprašajte tukaj pa z veseljem odgovorim.
Pa praktičnih primerov bo gotovo dosti in se bo vse razjasnilo.

Na kratko - deževnikov kompost, ki ga lahko sami z lahkoto pridelamo, je ena boljših stvari za vrtnarja.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Se priporočam za nekaj (leglo?) deževnikov, če je še kakšen interesent se lahko zmenimo za skupinski nakup pri Biobrazdi.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

koliko kolonij pa se potrebuje za eno tako normalno velikost kompostnika z deževniki?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj deževniki ne živijo v kolonijah.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Kravžlj je rekel, da je začel s tremi deževniki... jeseni ali še prej jih bo imel pa že toliko, da lahko kakšnega šenka. Jaz bi vseeno rad prej postavil gajbice eno na drugo in si naredil živalski vrt...
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

No pa se bo obudila tema Smile . Ko bom več preštudirala in mogoče šla v akcijo, potem bom vprašala in kaj poročala. Hvala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Mislila sem 'kolonijo', skup deževnikov, ki ga kupiš, torej vrečo, v kateri so.

Poezija, midva se že par dni pogovarjava o tem, gledava linke na youtube, tega je tam ogromno._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori