Skupna nabava zalivalnih cevi

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Skupna nabava zalivalnih cevi

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
kalček

Odgovor Napisal/-a kalček »

Oddeljeno od TUKAJ
dodala: muha

SKUPNA MOŽNA KOLIČINA 3.000 metrov ali mnogokratnik te količine

interesenti:

pajo: 300 metrov
metuljc: 200
muha: 200 m
notranjka: 100
andreja62: 100
bicikel: do 300
rukola: do 200
darso: 300
stara postaja: 500
orhy: 200
Plamenka: 300
Optimist: 300

Skupaj 3.000 metrov - naročilo zaključeno

če se ne bo nabralo dovolj, navdušite še svoje znance in sosede.Wink

orda bo komu pomagalo. Dobi se tudi komplete za namakanje z kapljičnimi cevmi. V takem kompletu je vse kar se potrebuje, od filtra, ventilov do cevi. Jaz pri njih sicer nabavljam cevi v večjih kolutih, dobi pa se menda tudi v manjših količinah.
http://www.agrona.si/trgovina/
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

kalček je napisal/a:
lana je napisal/a:
labia je napisal/a:
Jaz sem kupil v kmetijski zadrugi. Ni pa čisto nujno , da je filter tak.
Itak je veliko proizvajalcev in so filtri različni. Približno taki, kot na sliki, so na najcenejšem driptape- irrigation tape ( ploščati plastični kapljični cevi, ki se okrogli, ko je voda v njej).
So pa tudi drugačne cevi, ki so ves čas okrogle in imajo na vsakih 20 ali 30 cm z notranje strani filter, ki je videti kot neka vzmet - vsaj tako se vidi iz zunanje strani in še mnogo drugih proizvajalcev in izvedb je.
Verjetno ti bo kakšen prodajalec znal svetovati, razložiti razliko med prodajanimi artikli.
Ena od razlik je tudi obratovalni tlak za katerega je cev prilagojena- pomeni koliko vode se bo nateklo pri določenem tlaku skozi eno luknjico.
Sam sem se odločil za poceni varianto, ki ima neke filtre in te cevi menjam vsako leto.
10m cevi je nekaj več kot 1€ in je primerna za nizek tlak, ker cev napajam iz rezervoarja, kjer je pritisk več 10x nižji kot iz omrežja.

Kakšne cev je to, pa kje se jo za to ceno dobi? Jaz take poceni ponudbe še nisem zasledila nikjer.

V firmi Agrona, katere link sem prilepil imajo kapljične cevi še pol ceneje kot je navedel "labia". Problem je le v tem, da je treba vzeti kolut na katerem je 3000 metrov, cena 145€. Morda pa bi bila ideja skupinski nakup, za tiste ki ne rabite take količine...

Ni napačna ideja. 200 - 300m bi pa rabil vsaj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

kalček je napisal/a:
Morda bo komu pomagalo. Dobi se tudi komplete za namakanje z kapljičnimi cevmi. V takem kompletu je vse kar se potrebuje, od filtra, ventilov do cevi. Jaz pri njih sicer nabavljam cevi v večjih kolutih, dobi pa se menda tudi v manjših količinah.

Ja, ma tole ni nič ceneje od kupljenih cevi recimo na brezovici. Tam je 25m = 17eur, tukaj je pa 250m 165eur. Se pravi je cena ista. Res da tam rabiš še dve ali eno spojko, ki stane manj kot pol eura, tu pa dobiš cel kup raznih pripadajočih spojk, ki jih pri zaporedno vezanih ceveh ne rabiš. Poleg tega cevi za 17 eur kupiš, ko imaš pač denar, vsako leto nekaj in jih doštukaš, tu pa moraš od enkrat dat veliko denarja.

http://www.agrona.si/trgovina/izdelki/testni-izdelek-2/
kalček

Odgovor Napisal/-a kalček »

lana je napisal/a:
kalček je napisal/a:
Morda bo komu pomagalo. Dobi se tudi komplete za namakanje z kapljičnimi cevmi. V takem kompletu je vse kar se potrebuje, od filtra, ventilov do cevi. Jaz pri njih sicer nabavljam cevi v večjih kolutih, dobi pa se menda tudi v manjših količinah.

Ja, ma tole ni nič ceneje od kupljenih cevi recimo na brezovici. Tam je 25m = 17eur, tukaj je pa 250m 165eur. Se pravi je cena ista. Res da tam rabiš še dve ali eno spojko, ki stane manj kot pol eura, tu pa dobiš cel kup raznih pripadajočih spojk, ki jih pri zaporedno vezanih ceveh ne rabiš. Poleg tega cevi za 17 eur kupiš, ko imaš pač denar, vsako leto nekaj in jih doštukaš, tu pa moraš od enkrat dat veliko denarja.

http://www.agrona.si/trgovina/izdelki/testni-izdelek-2/

Imaš popolnoma prav, a ta stvar je namenjena vrtičkarjem in je to še vedno zelo mala količina. Če preračunaš zgolj cevi plačaš kar 0,66 €/m.
Jaz sem tam kupil kolut na katerem je 3000 metrov, tam pa je potem cena 0,048 €/m, to pa je že se mi zdi lepa cena.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Se pravi, če bi se jih recimo 10 spravilo skup, vsak po 300 metrov, bi se krepko splačalo. Samo eden bi se moral opogumit, organizirat in nabavit.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pridružila bi se pri nakupu, k organizaciji pa se tokrat ne priglašam. Embarassed
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

muha je napisal/a:
Se pravi, če bi se jih recimo 10 spravilo skup, vsak po 300 metrov, bi se krepko splačalo. Samo eden bi se moral opogumit, organizirat in nabavit.

Drži. Koliko nas je že?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najbrž ne bomo vedeli, dokler se nekdo ne skorajži in odpre ustrezne teme pod Skupinskimi nakupi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pajo, daj, pljuni v roke in se loti, no. victory
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”