Stran 1 od 3

Rezanci iz domačih jajčk

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 8:26 pm
Napisal/-a Marinka
Oddeljeno iz teme o KOKOŠIH

muha





Zima se je zgleda končala. Moje kokoške že pridno nosijo jajčka. Spet bomo pekli in delali domače rezančke Wink [size=9]Sem si nabavila stroj za izdelavo le teh Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!

Objavljeno: To Mar 11, 2014 11:00 pm
Napisal/-a Nadina

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 12:00 am
Napisal/-a Marinka
Zaenkrat še jih nisem delala. Ena gospa mi je rekla, da na 1 jajco pride 10dkg moke.
Zunaj je tak lep sonček, da je škoda bit med štirimi stenami. To pride na vrsto, ko bo slabo vreme Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 12:01 am
Napisal/-a nxyz
Jaz na mizo stresem nekaj moke, naredim vdolbino, vanjo ubijem jajce in dodam malo vode potem pa zmešam, če je premokro se doda še nekaj moke. Tehtam je pa nikoli, naredim po občutku.

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 6:14 am
Napisal/-a muha
Jaz delam testo za rezance kar z multipraktikom, naenkrat iz 10 do 12 jajc, da je potem nekaj časa mir.

Osnovi recept: 1 jajce srednje velikosti in 6 žlic ostre moke. Če pride testo premehko, počasi dodajam moko. Kadar izpade pretrdo, je pa za ribano kašo Wink Laughing Laughing . Drugače pa, če vas mika tehtati, je razmerje teže jajce:moka 1,66 oz. tam nekje Wink, odvisno, kako suha je moka.

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 8:57 am
Napisal/-a metuljc
Meni je pa rbana kaša najbolj všeč iz zdorba trde pšenice (durum zdrob, recimo Zlati zdrob od Intesa, pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries).

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 9:01 am
Napisal/-a muha
To moram pa tudi še preizkusit.

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 11:11 am
Napisal/-a orhy
metuljc je napisal/a:
pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries).
Ej, prav tega Hartweizen-Gries sem zadnjič kupila v Hoferju, ne da bi vedela za tvoj recept. Res je. Še vedno drži, da "tudi slepa kura včasih zrno najde". Moram probat - čeprav domače rezance pa imamo vsi najrajši._________________

Objavljeno: Sr Mar 12, 2014 11:26 am
Napisal/-a metuljc
Meni je všeč mešana zakuha: rezanci in ribana kaša ali pa krpice in rezanci. Pa malo korenčka, rumenega in oranžnega in drobnjak. Wink