Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mlatilnica starejša za žito
-
- Site Admin
Mlatilnica starejša za žito
(Prenos iz arhiva)
Imam starejšo mlatilnico v katero se še ročno daje snope, iz nje pa dobiš slamo posebej pleve in posebej žito. Če koga zanima ekološka pridelava na stari način, evo prilike. Z njo je možno omlatiti žito tako, da dobimo slamo za prekrivanje streh.
Ker mi doma samo zaseda prostor jo najugodneje prodam ali zamenjam za karkoli kmečkega, brane, puhalnik, star plug...
ponudbe na gsm:
051
622
381_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Ker mi doma samo zaseda prostor jo najugodneje prodam ali zamenjam za karkoli kmečkega, brane, puhalnik, star plug...
ponudbe na gsm:
051
622
381_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Pa ,kje si bil jeseni!!!! Imam klase rži-sem jih lani na roke porezala, ker kombanj ni mogel zdarven . Potem sem jih na roke mlatila, da sem dobila zrnje... Vendar je šlo vse prepočasi in so se zaredili molji...
Ker mislim tudi v prihodnje gojiti rž, me tvoja mlatilnica vsekakor zanima. Se več zmeniva na ZS, a ne? Itak imava še kar nekaj drugih stvari za uredit ...._________________naredimo svet lepši
Ker mislim tudi v prihodnje gojiti rž, me tvoja mlatilnica vsekakor zanima. Se več zmeniva na ZS, a ne? Itak imava še kar nekaj drugih stvari za uredit ...._________________naredimo svet lepši
No Brbr je bila pri meni, načeloma pravi, da jo vzame. Cena je zanjo kolikor da samo, da ji bo služila. Našemu Mihcu bo pa prostor naredila, da bo lahko tišlaril. Sicer pa mlatilnica zgleda takole, čez kako leto bo že za v muzej
Seaj pa samo še logistika pa gasa.._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Seaj pa samo še logistika pa gasa.._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Jaz se od mlačve najbolj spomnim res, še posebej ječmenovih, ki so mi iz mlatilnice letele za vrat . Bolj od mlatilnice mi je bila všeč ročna mlačev s cepci, še sploh, če je bil takt tak, kot se šika. Saj res brbr, a na cepce se nisi spomnila - rž smo vedno mlatili z njimi, da je slama ostala cela in primerna za škope (povezi za pokrivanje streh).