Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kosa
-
- Site Admin
Kosa
(Prenos iz arhiva)
Tisti, ki kose delajo, kovači, bi ti jo že naredili. Ampak, potem klepanje, brušenje,....kako imaš pa to urejeno?
Srp za levičarje
Srp za levičarje
Kose za levičarja še nisem videl. S čim pa je levičar prej kosil? Če ni s koso, potem je nakup vstran vržen denar. Jaz sem kosil od otroških let kako travo za živino, ko sem postal dovolj močan. Vendar sem doma zmeraj veljal za nekoga, ki ne zna kositi. Z ato in mamo, ki sta še kosila travnike med kosci se seveda nisem niti v letih, ko sem bil poln energije ona dva pa že čez 50, nisem mogel meriti.
Sedaj kose več ne primem v roke, ker bi jo lahko mami, ki je čez 70 let poškodoval. Pri nas je težko najti koga, ki jo zna sklepati. Očeta sem N-krat gledal pri klepanju, vendar moje klepanje ne velja nič. Sedaj pa je že mrtev in me ne more več naučiti.
Sedaj kose več ne primem v roke, ker bi jo lahko mami, ki je čez 70 let poškodoval. Pri nas je težko najti koga, ki jo zna sklepati. Očeta sem N-krat gledal pri klepanju, vendar moje klepanje ne velja nič. Sedaj pa je že mrtev in me ne more več naučiti.
Tudi jaz sem eden obojeročnih levičarje. Kose za levičarje še nisem videl, bi bilo zanimivo eno dobit in probat, to bi bilo smeha, med gledalci.
Klepanje je pa tudi poglavje zase. Sem dal enemu sosedu, ki misli, da zna klepat koso, pa sedaj bolj spominja na esalovo salonitko, kot na koso _________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Klepanje je pa tudi poglavje zase. Sem dal enemu sosedu, ki misli, da zna klepat koso, pa sedaj bolj spominja na esalovo salonitko, kot na koso _________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?