Stran 1 od 2
Sušenje vs. Zmrzovanje čili plodov
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: Če Jun 19, 2014 11:18 am
Napisal/-a Gringo
Kakšne info, izkušnje imate na temo ali je bolje sušiti čili ali dati v zmrzovalno skrinjo?
Kje se manj izgubi na vrednosti čili ploda?
Kateri način je potem bolj uporaben v kulinariki?
Kateri je vaš najbolj pogost način shranjevanja plodov čez zimo?
Osebno mislim da se pri sušenju precej izgubi na plodu, prednost je da lahko melješ, lažje semena pobereš (tudi kasneje)...
Zmrznjene plodove po drugi strani ne moreš dati (vsaj se mi zdi) v oljčno olje. Suhi so mi bolj primerni...
Komentar?
Objavljeno: Če Jun 19, 2014 12:01 pm
Napisal/-a seba993
Prakticiram oboje. Raje imam sušene._________________LP seba993
Objavljeno: Če Jun 19, 2014 12:17 pm
Napisal/-a Gringo
Prednost vs. Slabosti?
Objavljeno: Pe Jun 20, 2014 9:50 pm
Napisal/-a sqjam
A je kdo dal dal že prekaditi čilije?
Zadeva se imenuje chipotle in gre za dimljene suhe čilije
Objavljeno: Pe Jun 20, 2014 9:57 pm
Napisal/-a mfranc
Objavljeno: So Jun 21, 2014 9:51 pm
Napisal/-a seba993
jaz sem jih lani prekadil ko smo kadili meso. Kake 4 dni je bil v dimu pol sem jih pa nad pečjo posušil ker nismo več kadili mesa. So meli blagi okus po dimu._________________LP seba993
Objavljeno: So Jun 21, 2014 11:00 pm
Napisal/-a mfranc
Dimljenje imam v petletki; pravzaprav že v drugi .
Za letos imam hudo reven kompromis, vzgoja Habanero Chocolate (Long), Na bi imeli (pri)okus po dimljenih ... .
Živibilipavideli .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Ne Jun 22, 2014 2:04 am
Napisal/-a sqjam
Odično. Imam dostop na kmetijo kjer prekajajo meso.
Pol se bo pa zadevo zmlelo in dodajalo jedem ^^
Objavljeno: Ne Jun 22, 2014 2:14 am
Napisal/-a mfranc
Se mi zdi, da jih dimi tudi Dmdm ...
LP_________________mfranc