Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriške borovnice
-
- Site Admin
Ameriške borovnice
(Prenos iz arhiva)
Kot sem obljubil ponujam svoj pridelek,Ameriške borovnice po posebni
ceni 6 evr/kg za člane Foruma.Pridelane so Integrirano s Certifikatom
Borovnice ja rahlo zaznamovala toča,ki je bila 11.maja,kar pa ne moti.
Tudi večje količine lahko dobite pri nas:Lesno Brdo 48 za več pa se lahko
dogovorimo za dostavo.
Lahko naročite tukaj ali na ZS,ali pa me pokličete na 041 745 777.
Ta sorta je podobna gozdnim,seveda debelejša._________________Narava vse povrne!
ceni 6 evr/kg za člane Foruma.Pridelane so Integrirano s Certifikatom
Borovnice ja rahlo zaznamovala toča,ki je bila 11.maja,kar pa ne moti.
Tudi večje količine lahko dobite pri nas:Lesno Brdo 48 za več pa se lahko
dogovorimo za dostavo.
Lahko naročite tukaj ali na ZS,ali pa me pokličete na 041 745 777.
Ta sorta je podobna gozdnim,seveda debelejša._________________Narava vse povrne!
Navali narode smo rekli v časih skupne države .
Ferdo36, se prav spomnim, da smo na Livadi debatirali, kako AB lahko komot zamrznemo in so potem, ko jih odtajamo (v hladilniku) enakega okusa in čvrstosti, kot sveže? Ker bi jih bilo sedaj, ko je na domačih vrtovih na voljo kar nekaj drugega jagodičevja, prav dobrodošlo zamrzovati za kasneje in za zimo. Imaš izkušnje, koliko časa se lepo obdržijo v zamrznjenem stanju?
Verjetno jih je možno tudi posušiti?
Ferdo36, se prav spomnim, da smo na Livadi debatirali, kako AB lahko komot zamrznemo in so potem, ko jih odtajamo (v hladilniku) enakega okusa in čvrstosti, kot sveže? Ker bi jih bilo sedaj, ko je na domačih vrtovih na voljo kar nekaj drugega jagodičevja, prav dobrodošlo zamrzovati za kasneje in za zimo. Imaš izkušnje, koliko časa se lepo obdržijo v zamrznjenem stanju?
Verjetno jih je možno tudi posušiti?
Borovnice so vsestransko uporabne!Zamrznjene so lahko do novih,moja žena je zadnje porabila pred 14 dnevi.Za sušenje so boljše drobnejše sorte.O zdravilnosti poglejte na naših spletnih straneh borovnice lavrinc.
Najboljše so seveda sveže,marmelada in sok pa so božanski.Marmeladi se ne dodaja želirni sladkor,ker imajo borovnice same dovolj pektina.
Je pa to ugodna priložnost,ker so na trgu po 14 evrov._________________Narava vse povrne!
Najboljše so seveda sveže,marmelada in sok pa so božanski.Marmeladi se ne dodaja želirni sladkor,ker imajo borovnice same dovolj pektina.
Je pa to ugodna priložnost,ker so na trgu po 14 evrov._________________Narava vse povrne!
Borovnice že zamrzujem vrsto let. V zmrzovalniku, kjer imam samo sadje in zelenjavo. Največ borovnic sproti pojemo (po tvoji zaslugi Ferdo, ker si me na srečanju navdušil sem kupila lani 2, ki sta zelo lepo obrodili), potem gre jih največ za pecivo, pa sladoled, borovničevec,... vsestransko uporabne in zelo zdrave ter dobre. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home