Prečudoviti svet vrtinovih
-
- Site Admin
Prečudoviti svet vrtinovih
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Začetki
Kar nekaj naših članov je že videlo njun sadovnjak in vinograd, ki je sad dolgoletnega truda, razmišljanja in načrtovanja. Poleg sadnega drevja, v katerem še posebej izstopajo stebričaste jablane, poleg grozdja ste imeli priliko videti tudi razkošje vrtnic. Vsemu temu so se v zadnjih letih pridružile še nove ljubke zeliščne, rožne in zelenjavne gredice. Najnovejša pridobitev, ki predvsem precej olajša delo, so dvignjene grede. Vrtnariti na njih je res pesem.
Žal jima je dan prekratek, da bi lahko vse postorila in sodelovala še na forumu. Kljub veliki želji na koncu vedno zmanjka časa. Zato sem se z veseljem odzvala njunemu povabilu, da pridem naokoli s fotoaparatom in za vas zabeležim tele zgodnjepoletne trenutke:
Jablan je veliko, ampak tile dve sta mi najbolj padle v oči
Grozdje, grozdje in še enkrat grozdje, različnih velikosti in oblik. Pridne ročice vsak neubogljiv grozd vestno obrnejo navzdol, da bo imel več prostora in da bo trgatev lažja. Koristen namig tudi za mojo brajdo
Tole ni grozdje, ampak maxi ribez. V živo je videti še bolj impozanten
Vrtnice ob trtah, vrtnice med sivko, vrtnice kar tako
Lilije
Mešanica ognjičev – visokih in nizkih
Še nekaj rožic
Hotela za »zunanje sodelavce«
Vsak od vrtinov ima svojega favorita – glasujte, kateri je vam lepši
Ko zmanjka prostora za solato – vrtin 2 sicer pravi, da je seme tja padlo po nesreči :
Za slovo pa še pogled nazaj, v ospredju visoka greda
Vrtin 1, vrtin 2, hvala vama za prijazen sprejem, prijeten klepet in zeleno popotnico .Nazadnje urejal/a muha 08 Dec 2020 07:37; skupaj popravljeno 1 krat
Kar nekaj naših članov je že videlo njun sadovnjak in vinograd, ki je sad dolgoletnega truda, razmišljanja in načrtovanja. Poleg sadnega drevja, v katerem še posebej izstopajo stebričaste jablane, poleg grozdja ste imeli priliko videti tudi razkošje vrtnic. Vsemu temu so se v zadnjih letih pridružile še nove ljubke zeliščne, rožne in zelenjavne gredice. Najnovejša pridobitev, ki predvsem precej olajša delo, so dvignjene grede. Vrtnariti na njih je res pesem.
Žal jima je dan prekratek, da bi lahko vse postorila in sodelovala še na forumu. Kljub veliki želji na koncu vedno zmanjka časa. Zato sem se z veseljem odzvala njunemu povabilu, da pridem naokoli s fotoaparatom in za vas zabeležim tele zgodnjepoletne trenutke:
Jablan je veliko, ampak tile dve sta mi najbolj padle v oči
Grozdje, grozdje in še enkrat grozdje, različnih velikosti in oblik. Pridne ročice vsak neubogljiv grozd vestno obrnejo navzdol, da bo imel več prostora in da bo trgatev lažja. Koristen namig tudi za mojo brajdo
Tole ni grozdje, ampak maxi ribez. V živo je videti še bolj impozanten
Vrtnice ob trtah, vrtnice med sivko, vrtnice kar tako
Lilije
Mešanica ognjičev – visokih in nizkih
Še nekaj rožic
Hotela za »zunanje sodelavce«
Vsak od vrtinov ima svojega favorita – glasujte, kateri je vam lepši
Ko zmanjka prostora za solato – vrtin 2 sicer pravi, da je seme tja padlo po nesreči :
Za slovo pa še pogled nazaj, v ospredju visoka greda
Vrtin 1, vrtin 2, hvala vama za prijazen sprejem, prijeten klepet in zeleno popotnico .Nazadnje urejal/a muha 08 Dec 2020 07:37; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
vrtin 1, vrtin2 hvala vama, da vajin raj delita z nami. Kar koli pogledam, vidim, da sta to urejala z neizmerno ljubeznijo do vsega. To ni samo trta, to niso samo vrtnice, to niso samo ostale rože, to niso samo vajine prečudovite grede. To je ljubezen, to sta vrtin 1 in vrtin 2
Bodita zdrava in uživajta in naj vama še naprej vse tako lepo raste
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Bodita zdrava in uživajta in naj vama še naprej vse tako lepo raste
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-