Vlaganje večjih kumar
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Vlaganje večjih kumar
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 3
- Pridružen: Po Jun 16, 2014 2:00 am
Pozdravljeni,
že nekaj časa pasivno spremljam forum, zdaj, ko pa na vrtičku že vse veselo raste, imam nekaj kulinaričnih vprašanj za ozimnico.
Moje vprašanje je, če ima kdo že izkušnje z vlaganjem večjih kumar (v kosih), ne delikatesnih, kakšen je potem okus in koliko časa je shranek v redu (toliko kot delikatesne ali manj, ...).
Hvala vnaprej za nasvete in odgovore
že nekaj časa pasivno spremljam forum, zdaj, ko pa na vrtičku že vse veselo raste, imam nekaj kulinaričnih vprašanj za ozimnico.
Moje vprašanje je, če ima kdo že izkušnje z vlaganjem večjih kumar (v kosih), ne delikatesnih, kakšen je potem okus in koliko časa je shranek v redu (toliko kot delikatesne ali manj, ...).
Hvala vnaprej za nasvete in odgovore

-
- Prispevkov: 3116
- Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am
Ojlla
Ko smo bili še mladi in odraščajoči otroci sem kupila po 40 kg tistih micenih kumar. To je vse šlo za med. Danes pa tega ne gre veliko, skoraj nič bi rekla. Imam pa te solatne kumare in če je katera viška jo prerežem na 3 ali 4 dele in vsak del pa po dolžini na take trake, kot male kumare. To vložim kot delikatesne kumare. 2/3 vode, 1/3 kisa za vlaganje,sol, sladkor, šalotko in koperc. To pojemo prednostno.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ko smo bili še mladi in odraščajoči otroci sem kupila po 40 kg tistih micenih kumar. To je vse šlo za med. Danes pa tega ne gre veliko, skoraj nič bi rekla. Imam pa te solatne kumare in če je katera viška jo prerežem na 3 ali 4 dele in vsak del pa po dolžini na take trake, kot male kumare. To vložim kot delikatesne kumare. 2/3 vode, 1/3 kisa za vlaganje,sol, sladkor, šalotko in koperc. To pojemo prednostno.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
Še en recept s sosednje strani. Vložene narezane kumarice
-
- Prispevkov: 1106
- Pridružen: To Mar 04, 2014 1:00 am
Po zelo podobnem receptu, katerega link je prilepila Metuljc delava z mami vsako leto kumarično solato. Pozimi samo streseš iz kozarca in solata pripravljena, sedaj pa porabiva velike solatne kumare, ki jih je v izobilju.
Ena serija je nastajala včeraj, žal nisem uspela slikati končnega izdelka. Vmes je izgledalo pa takole:

Ena serija je nastajala včeraj, žal nisem uspela slikati končnega izdelka. Vmes je izgledalo pa takole:

-
- Prispevkov: 1106
- Pridružen: To Mar 04, 2014 1:00 am
6 kg olupljenih, očiščenih in na tanko naribanih velikih solatnih kumar
4 dl kisa za vlaganje
2 dl olja
3 na tanko narezane čebule
4 na lističe narezane stroke česna
10 dag sladkorja
1 žlica gorčice
3-4 žlice soli
poper po okusu
Pri nas vse sestavine damo v eno veliko posodo in kuhamo. Ko zavre, pustimo vreti še 10 minut, sproti mešamo, nato pa nadevamo v očiščene kozarce za vlaganje, zapremo in ohladimo pod odejo.
Pride okoli 6-7 velikih kozarcev.
Verjetno je pri nas nekaj več tekočine kot v receptu, ki je v linku. Vidim ta pri tistem receptu posoljene kumare pustijo, da se odcedijo. Pač kakor komu paše. Če bo kdo sprobal različne verzije naj pove, kaj mu je bolj všeč.
4 dl kisa za vlaganje
2 dl olja
3 na tanko narezane čebule
4 na lističe narezane stroke česna
10 dag sladkorja
1 žlica gorčice
3-4 žlice soli
poper po okusu
Pri nas vse sestavine damo v eno veliko posodo in kuhamo. Ko zavre, pustimo vreti še 10 minut, sproti mešamo, nato pa nadevamo v očiščene kozarce za vlaganje, zapremo in ohladimo pod odejo.
Pride okoli 6-7 velikih kozarcev.
Verjetno je pri nas nekaj več tekočine kot v receptu, ki je v linku. Vidim ta pri tistem receptu posoljene kumare pustijo, da se odcedijo. Pač kakor komu paše. Če bo kdo sprobal različne verzije naj pove, kaj mu je bolj všeč.