Botanični vrt Oslo

crtj-admin
Site Admin

Botanični vrt Oslo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Letos sem poletje začel z obiskom Osla, kamor seveda obvezno spada ogled botaničnega vrta. Kot pri nas tudi njihov spada pod Univerzo v Oslu, in sicer v sklopu (mi bi rekli) Prirodoslovnega muzeja. Botanični vrt je preprosto rečemo čudovit, ima tako dele le s trato, z drevesi, kot dele nasajene z raznoraznimi rožami/rastlinami.
Je tudi tematsko oz. vsebinsko zasajen, in sicer sistematski del, kjer so rastline posajene po družinah, skalnjak, zeliščni vrt (žal ga nisem našel=(), arboretum, del z rastlinami z rdečega seznama (ogrožene) in črnega (tujerodne, invazivne), potem tudi ˝babičin vrt˝, ki se je meni zdel res najlepši (visoke trajnice, zelo barvito in lepo zaraščeno=)), pa seveda rastlinjak...

Nekaj malega o njem: TUKAJ

In fotografije... Smile

materina dušica

babičin vrt

in nekaj slik kar tako...

In ja, botanični vrt je tam tudi popularno mesto za posedanje in poležavanje na soncu (zgoraj brez, če je nad dvajset stopinj) in piknikiranje...

In rastlinjaki... (tukaj pa jih naš ljubljanski res prekaša...)
poper na steni

Lepo posajene afriške vijolice

Definitivno priporočam ogled, če boste kdaj v bližini Very Happy , ampak je skoraj treba cel dan nameniti samo vrtu, ker je velik in tako lep. Mesto si itak lahko ogledujete do polnoči, ko končno nastopi mrak Wink .

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 15 fotografij
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

greeny je napisal/a:

Definitivno priporočam ogled, če boste kdaj v bližini Very Happy ,
.

Jutri grem ravno v Hofer, pa bom mimogrede zavila še tja Wink Laughing Laughing .

Uh, botanični vrtovi, mi kar mravljinci ugodja zagomazijo po koži. Te bi mislim lahko ogledovala dan za dnem 365 dni v letu. Škoda res, ker ni za naslednjim ovinkom. A vidim prav, da imajo na spletni strani tudi arniko?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
greeny je napisal/a:

Definitivno priporočam ogled, če boste kdaj v bližini Very Happy ,
.

Jutri grem ravno v Hofer, pa bom mimogrede zavila še tja Wink Laughing Laughing .

Uh, botanični vrtovi, mi kar mravljinci ugodja zagomazijo po koži. Te bi mislim lahko ogledovala dan za dnem 365 dni v letu. Škoda res, ker ni za naslednjim ovinkom. A vidim prav, da imajo na spletni strani tudi arniko?

Pridem ša jaz, muha, pa greva pred in po obisku H. še v botanični vrt.
Nič nenavadnega, da imajo arniko, saj uspeva od Iberskega polotoka do Skandinavije in Karpatov. AngWiki pravi, da je endemična v Evropi. Wink
MOJca

Odgovor Napisal/-a MOJca »

Wauuu, zares fantastično. Še posebno v teh deževnih dneh je lepo pogledat kaj takega._________________The fragrance always remains on the hand that gives the rose. – Gandhi
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Greeny, lepo! Me pa zanima, katera rastlina je na 3. sliki na levi strani zeleni listi, rdeči peclji in beli cvetovi.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

muha Laughing

Aye-Aye - Gillenia trifoliata Zato pa v glavnem ta lepe oz. zanimive rastline slikam s tablico vred, če se le da... na teh malih slikah se žal ne vidi.
Odgovori

Vrni se na “Potovanja in izleti”