Stran 1 od 2

Jedi iz buč/bučk, konzerviranje

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Sr Jul 16, 2014 11:36 am
Napisal/-a živa
Imate recepte za jedi iz buč ali bučk, ki bi jih delili z drugimi?

Vlagate tudi kaj?

Jaz sem letos vložila mlade bučke kot kumare in me zanima, kakšnega okusa bodo._________________Lp, Živa

Objavljeno: Sr Jul 16, 2014 11:44 am
Napisal/-a seba993
Mi jih vlagamo poleg kumar. Ponavadi 1/2 kumar in 1/2 bučk. Če so same mi ni ušeč okus. Nekaj se jih pa poje v štrudlu._________________LP seba993

Objavljeno: Sr Jul 16, 2014 11:51 am
Napisal/-a metuljc
Če pokukaš na sosednji, kulinaričlni forum, najdeš marsikaj. Shranki iz bučk Bo pa treba pobrskati (glej rubriko3) med vsemi recepti, ker nečlanom ni omogočeno iskanje po kategorijah (Ozimnica). Pa nič hudega, morda najdete še kakšen uporaben recept. Wink

Objavljeno: Če Jul 17, 2014 2:50 pm
Napisal/-a živa
Metuljc, tam sem pogledala, verjetno ima pa kaj po lastnem izumu Plamenka (zanjo vem, da je ljubiteljica buč) ali kdo drug s foruma._________________Lp, Živa

Objavljeno: Če Jul 17, 2014 4:39 pm
Napisal/-a metuljc
Na to, da so med recepti tam tudi recepti koga s tega foruma, pa nisi pomislila?
No, saj receptov od tam ne vsiljujem, da ne bo pomote.

Objavljeno: Če Jul 17, 2014 9:02 pm
Napisal/-a Peter
Jaz bučke narežem na kocke,rahlo pokuham v mešanici kis za vlaganje 33%-voda 66%. V vodi je tudi poper v zrnju, sol in lovor. Tako od oka 2-3 minute, da vre.
S cedilko pobiram ven in zlagam na pladnje da se ohladi.
V kozarce dam dober prst olivnega olja in v olje zlagam bučke. Vmes dodajam na drobno nasekljan peteršilj in česen. Ko je kozarec poln dodam še malo olja, tako, da je vse sigurno pod oljem, zaprem in to je to.
Na isti način delam tudi malancane.
L.p.
Peter

Objavljeno: Če Jul 17, 2014 9:38 pm
Napisal/-a Melona
Peter, to je potem za k malici ali uporabljaš pri kuhi?

Objavljeno: Če Jul 17, 2014 9:49 pm
Napisal/-a Peter
Za k narezku. Tudi med 2 kosa kruha s salamo.

Objavljeno: Če Jul 17, 2014 9:52 pm
Napisal/-a Melona
Hvala, probam.