Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
vodni kefir
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
vodni kefir
(Prenos iz arhiva)
Kefirja žal nimam več, ampak ga ni problem dobiti, na bolhi se hitro najde (recimo tale oglas)
Tudi recept je objavljen, če koga zanima.
Tudi recept je objavljen, če koga zanima.
Predstavljam si situacijo samih poštenjakov in enega goljufa.
Namreč. Pred časom smo tudi pri nas vestno kultivirali omenjeno reč, pil sem ga pa samo jaz. Ker že nasplošno ne obožujem kislih stvari, se je hitro zreduciralo, da sem ga pil še sladkega. Spil sem vsega in to je naneslo kar nekaj na dan in tako vsak dan naprej v posladkano realno "neskončnost". No, ne ravno neskončno, ker me je po kakšnem letu le začelo "premikati", da toliko sladkega že ne more biti vredu. Mimogrede, v sladkem imam močno podlago in verjetno zato na drugi strani tudi šibko pufrsko sposobnost toleriranja.
Skratka, sem prenehal, zadevo pa do nadaljnega postavil na stranski tir.
Sprašujem vas kako vi pijete vodni kefir?
a) še rahlo sladkega
b) že močno kislega
c) staranega, ko je kisel kot tajfelj
Namreč. Pred časom smo tudi pri nas vestno kultivirali omenjeno reč, pil sem ga pa samo jaz. Ker že nasplošno ne obožujem kislih stvari, se je hitro zreduciralo, da sem ga pil še sladkega. Spil sem vsega in to je naneslo kar nekaj na dan in tako vsak dan naprej v posladkano realno "neskončnost". No, ne ravno neskončno, ker me je po kakšnem letu le začelo "premikati", da toliko sladkega že ne more biti vredu. Mimogrede, v sladkem imam močno podlago in verjetno zato na drugi strani tudi šibko pufrsko sposobnost toleriranja.
Skratka, sem prenehal, zadevo pa do nadaljnega postavil na stranski tir.
Sprašujem vas kako vi pijete vodni kefir?
a) še rahlo sladkega
b) že močno kislega
c) staranega, ko je kisel kot tajfelj
ne sladkega in ne kislega
Sama tudi obožujem sladko. Ampak tale moj kefir ne ostane sladek, mogoče dam manj sladkorja?? Skoraj bi rekla da gre okus v rahlo trpkost (težko najti pravi opis).
Najprej fermentiram 2-3 dni (kakor znese), potem prelijem v steklenice, dodam kaj za okus - trenutno večinoma kurkumo. To stoji še nekaj ur pri sobni temperaturi, nato dam v hladilnik in spijeva v 1-2 dneh.
Ne verjamem, da je starano in močno kislo sploh še dobro in koristno ??
Omogoča pa tale kefir mnogo igranja z okusi in dodatki. Danes se bom posebej igrala in skuhala iz svojih zelišč močen čaj, da bo namesto vode. Mogoče dodam še ingver.
Sama tudi obožujem sladko. Ampak tale moj kefir ne ostane sladek, mogoče dam manj sladkorja?? Skoraj bi rekla da gre okus v rahlo trpkost (težko najti pravi opis).
Najprej fermentiram 2-3 dni (kakor znese), potem prelijem v steklenice, dodam kaj za okus - trenutno večinoma kurkumo. To stoji še nekaj ur pri sobni temperaturi, nato dam v hladilnik in spijeva v 1-2 dneh.
Ne verjamem, da je starano in močno kislo sploh še dobro in koristno ??
Omogoča pa tale kefir mnogo igranja z okusi in dodatki. Danes se bom posebej igrala in skuhala iz svojih zelišč močen čaj, da bo namesto vode. Mogoče dodam še ingver.