Menjave jesen 2014
-
- Site Admin
Menjave jesen 2014
(Prenos iz arhiva)
-
Ali se bomo v tej temi dogovarjali za menjave, ponudbe, želje....? Če ne prosim administratorko da ustrezno premakne.
Sama nameravam letos oddati vsa semena paradižnikov, saj jih ne bom nikoli toliko porabila, kot sem si jih shranila. Semena so z leta 2011-2013. Vsa so lepo kalila, imam jih veliko in delam seznam sort ki jih lahko dobite. Prinesla jih bom na srečanje. Če pa želi kdo po pošti, mi pošljite kuverto s svojim naslovom, znamko in pripravljenimi zip vrečkami. Jaz spakiram in vrnem nazaj.
SORTE, KI SO NA VOLJO:
PATIO:
HUNDREDS AND THOUSANDS
GREEN SAUSAGE
GARTENPERLE
SPRITE
RED CURRANT
MICRO TOM
TUMBLING TOM RED
YELLOW CURRANT
BALCONY YELLOW
VILMA
TUMBLING TOM YELLOW
ANMORE DEWDROP_________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Sama nameravam letos oddati vsa semena paradižnikov, saj jih ne bom nikoli toliko porabila, kot sem si jih shranila. Semena so z leta 2011-2013. Vsa so lepo kalila, imam jih veliko in delam seznam sort ki jih lahko dobite. Prinesla jih bom na srečanje. Če pa želi kdo po pošti, mi pošljite kuverto s svojim naslovom, znamko in pripravljenimi zip vrečkami. Jaz spakiram in vrnem nazaj.
SORTE, KI SO NA VOLJO:
PATIO:
HUNDREDS AND THOUSANDS
GREEN SAUSAGE
GARTENPERLE
SPRITE
RED CURRANT
MICRO TOM
TUMBLING TOM RED
YELLOW CURRANT
BALCONY YELLOW
VILMA
TUMBLING TOM YELLOW
ANMORE DEWDROP_________________JERCA- nekdanja ERIENNE
-
SORTE , KI SO NA VOLJO. SEMENA SO FERMENTIRANA
GREEN/ZELENI:
CHEROKEE GREEN PEAR
GREEN GRAPE
GREEN BELL PEPPER
MALAKHITOVAYA SHKATULKA
GREEN PINEAPPLE
WHITE/BELI:
WHITE BEAUTY CHERRY
YELLOW/ RUMENI:
GOLD NUGGET
YELLOW PEAR
GOLD CROWN
SWEET BEVERLY
NICHOLSON S CHERRY
GOBSTOPPER
CHELLO
ORANGE/ORANŽNI:
ORANGE BANANA
AMANA ORANGE
PINK/ROZA:
BRANDYWINE PINK
WATERMELON BEEFSTEAK PL
PALE PURPLE PURFECT
PRUDENS PURPLE
GRANDPA CHARLIE
TSAR OF BELLS
GRADPA WILLIE
RED/RDEČI:
REISETOMATO/VOYAGE
ANGORA SUPER SWEETPRINCIPE BORGHESE
IDITA ROD RED
NAPOLI PASTE
PUNTA BANDA
BICOLORJI:
EVERETTA RUSTY OXHEART
BLACK/ČRNI:
AMAZON CHOCOLLATE
CUBAN BLACK_________________JERCA- nekdanja ERIENNE
GREEN/ZELENI:
CHEROKEE GREEN PEAR
GREEN GRAPE
GREEN BELL PEPPER
MALAKHITOVAYA SHKATULKA
GREEN PINEAPPLE
WHITE/BELI:
WHITE BEAUTY CHERRY
YELLOW/ RUMENI:
GOLD NUGGET
YELLOW PEAR
GOLD CROWN
SWEET BEVERLY
NICHOLSON S CHERRY
GOBSTOPPER
CHELLO
ORANGE/ORANŽNI:
ORANGE BANANA
AMANA ORANGE
PINK/ROZA:
BRANDYWINE PINK
WATERMELON BEEFSTEAK PL
PALE PURPLE PURFECT
PRUDENS PURPLE
GRANDPA CHARLIE
TSAR OF BELLS
GRADPA WILLIE
RED/RDEČI:
REISETOMATO/VOYAGE
ANGORA SUPER SWEETPRINCIPE BORGHESE
IDITA ROD RED
NAPOLI PASTE
PUNTA BANDA
BICOLORJI:
EVERETTA RUSTY OXHEART
BLACK/ČRNI:
AMAZON CHOCOLLATE
CUBAN BLACK_________________JERCA- nekdanja ERIENNE
-
Super si Jerca, ti pošljem kuverto. Hvala. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
Robert, rabim Zip vrečke, nimam niti ene male več. Tako da zapakiraj zip vrečke z napisi željenih sort in pošlješ na moj naslov. ( javi se na ZS) Jaz ti spakiram semenčka v ZIP vrečke in ti pošljem nazaj, ali ti pa prinesem na srečanje.
Vsekakor priporočam da posejete več semen kot jih potrebujete, saj niso sveža, so pa še vedno kaljiva( da ne bo kdo mislil da vam škart robo ponujam) Je pa res da imam npr. 100 semen pri Tumbling Tom red in vem da jih brez veze šparam, ker jih ne bom ponucala, semena bodo šla pa k Pa če pomislim koliko fermentiranja je bilo in dela in pazljivosti pri sortiranju._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Vsekakor priporočam da posejete več semen kot jih potrebujete, saj niso sveža, so pa še vedno kaljiva( da ne bo kdo mislil da vam škart robo ponujam) Je pa res da imam npr. 100 semen pri Tumbling Tom red in vem da jih brez veze šparam, ker jih ne bom ponucala, semena bodo šla pa k Pa če pomislim koliko fermentiranja je bilo in dela in pazljivosti pri sortiranju._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
originalnilist je napisal/a: |
Če kdo kaj rabi da naberem semena:črnika, mak(rdeč in viola, digitalis, drobnjak, orlica,ognjič,pajkovka,plavica... sadike stoletne čebule,vratič bel,šetraj,blitva,, pišite kaj si kdo želi da vemo kaj prinest |
robert je napisal/a: |
Jaz bi prosil za kakšno seme ognjiča,pajkovke in belega vratiča.kaj pa lahko ponudim v zameno. |
lpmami je napisal/a: |
Prosila bi za sadike stoletne čebule. |
muha je napisal/a: |
Da ne bo presenečenja: originalnilist, katero od OBEH VARIANT čebule, ki jo imenujejo "stoletna" nudiš? Od "potujoče" bom tudi jaz prinesla na srečanje nekaj čebulčkov. |
Po muhino imam zimski luk in zgleda tako(do zdaj sploh nisem videla temo o različnosti Stoletne čebule ) in mladi iz semena Robert dobiš sadike belega vratiča in semena drugih dveh, v zameno zaenkrat nič ,hvala lpmami če ti odgovarja kar ponujam zgoraj.. |
lpmami je napisal/a: |
Ja, Originalnilist, za sadike te čebule bi te prosila. |
Ivčk je napisal/a: |
Originalnilist, bi te lahko prosila, da mi spraviš nekaj semen (ali morda 'mladičkov')? Osebno jih sicer ne bom mogla prevzeti (predvidevam, da bom takrat že v porodnišnici ), jih bo pa gotovo lahko kdo zame. Zimski luk je namreč že dolgo na mojem seznamuželja, stoletno čebulo pa sem ponovno sejala letos in jo imam. Ti vsekakor povrnem |
kate je napisal/a: |
Jest tudi pridem. Sem interesent za rožice. |
Nauta je napisal/a: |
Na srečanje lahko prinesem sadike mesečnih rdečih malin, ker so mi prerasle gredo in mi dušijo plevel. Nauta |
Ivčk dobiš mladičke,semena so že v zemlji lpmami dobiš Kate kakšne rožice si želiš(samo ne reci VSE, ker vseh se mi res ne da kopat ) Ponudbi dodajam še seme zelja, sadikice muškatne kadulje,semena suhe rože(rumene in rdeče), netreske, ko se spomnem kaj še, dopišem |
metuljc je napisal/a: |
Origin alnilist, vesela bi bila semen obeh suhih rož, morda mi pa tvoje drugo leto uspejo. |
kate je napisal/a: |
Jaz imam tudi tayberry, ki je super (glede razraščanja in plodov), ampak invaziven (pa še zelo pika). Javila sem se za rožice. Če ne gre vse, pa daj šta daš. Že par let se trudim s kakšnimi rožicami pa mi polži vse pohrustajo. Drugače se pa že par let trudim vzgojiti sivko (potaknjenec in/ ali iz semena). Obožujem vse vrste jasmina. Od lani (ko sem bila na Nizozemskem) so mi pa všeč tudi posebne sorte hortenzij. Aja, letos sem postala novi fen vrtnic. Nimam še izkušenj, imam pa veselje. Če imate kakšno, ki ima še posebej rada mraz in bi prezimila tudi na višini, se javim!!!! |
Plamenka je napisal/a: |
Kate, kako sadiko/potaknjenec tayberrryja bi z veseljem posvojila. Kar se vrtnic tiče, lahko v podforumu vrtnice pogledaš moj Mavrični kotiček, katere imam in če ti je katera všeč, lahko naredim potaknjenec - če bo uspel. Na kateri višini bi pa morala prezimiti? Po moje, če jo dobro zaščitiš, bo vsaka od teh prezimila. |
MARTINKA je napisal/a: |
S seboj bomo imeli sadike malin/robid, ki silijo v grede, vijola nizkih jesenskih aster, vijola jesenskih anemon in morda še kaj. Originalnilist, če je še na voljo, prosim za: - semena: črnike, digitalisa (če je roza, vijola ali lila, belega ne rabim), zelja in suhe rože (rumene in rdeče) - letos mi ni vzklila, ali pa so jo sproti pohamsali polži. - sadike: stoletne čebule, blitve. Iščem še sadike sivke, pa če bo imel kdo kaj viška sliv. . |
robert je napisal/a: |
Tudi jaz pridem,z delom družine,sabo pa prinesem dobro voljo in kakšno čebulico,pa še kaj semen. |
Optimist je napisal/a: |
... Lahko prinesem sadikce Lesnike. lp |
dašabina je napisal/a: |
s sabo bom imela vejice joste in japonske vinske jagode za podtaknit (tudi jagoda se mi je na ta način lepo vkoreninila...) iščem pa Tayberry, Boysberry in pisane žajblje... |
Ivčk je napisal/a: |
Dašabina, z vejicami joste pridi k meni na kofe pa zamenjava za vejice zelo rodnega Tayberrija |
JERCA je napisal/a: |
Originalnilist: sadike čebule za Ivčk lahko vzamem in dostavim jaz. Pa tudi sama se priporočam za kakšno sadiko(če ti je še kaj ostalo) |
JERCA, bomo najdli še zate in s tem zaključujem oddajanje čebule.lp |
dašabina je napisal/a: |
če še komu hodi odveč čebula takšna ali drugačna - listnata, stoletna, se priporočam... |
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: