Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česnova tinktura

crtj-admin
Site Admin

Česnova tinktura

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ker se bliža zima, prilagam recept za izdelavo česnove tinkture.

250g česna olupimo, nasekljamo in zalijemo z 1l žganja, damo v stelklenico in pustimo stati 14dni pripribližno pri 30 st. Podnevi postavimo dobro zamašeno in z voskom neprodušno zaprto steklenico na sonce ali v bližino ognjišča. Vsebino večkrat na dan dobro pretresemo. Po 14 dneh vsebino precedimo in hranimo na temnem in hladnem prostoru. Tinktura je uporabna 1 leto.

Uporaba:
V času nalezljivih bolezni ali epidemij (gripa, griža, tifus, ...) vzamemo vsak dan 1 uro pred glavnimi obroki (3x/dan) po 10-15 kapljic. Če se nas že nekaj loteva, vzamemo dodatno dopoldne in popoldne po 20 kapljic. Ta tinktura je učinkovita proti strupom in nalezljkivim boleznim, razkužuje in redči kri.

(Iz knjige Zdravilne rastline in njih uporaba, Richard Willfort)

Mi jo uporabljamo že nekaj let in mislim, da res pomaga.[/b]_________________naredimo svet lepši
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Tega recepta sem pa vesela. Že jutri grem pripravit. Zelo rada si pomagam z domačimi pripravki.
Ali ta tinktura pomaga tudi znizevat holesterol tako kot čemažem. Po mojem ja._________________CARPE DIEM
brbr

Tajana:
mislim, da jo uporabljajo tudi za zniževanje visokega pritiska in holesterola, ampak je jemanje drugačno. Vem, da je to kura pri kateri v prvem delu postopno večaš količino zaužite tinkture, v drugem delu pa manjšaš... Kako točno gre, pa ne vem..._________________naredimo svet lepši
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

brbr, kje naj najdem te dni 30 stopinj? Confused Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Kuhinja pri šporgertu, bobolino ti lahko jaz to naredim če nimaš dovolj toplote.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

vodenka, saj je moja velika želja šporget na drva, ampak hiša ni tako zasnovana...ko bom stara mamka, pa si ga bom privoščila Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Brbr hvala za odgovor._________________CARPE DIEM
brbr

Ja, toplota bo letos težava. Prejšnja četa em steklenico postavila na okensko polico, pa je bila stvar opravljena. letos pa ne vem Confused Osebno mislim, da je sonce tista prava stvar, ki naredi moči poln eliksir in so drugi viri toplote zgolj slab nadamestek. Tako bom jaz steklenico vseeno postavila na okensko polico in upala na vroč september._________________naredimo svet lepši
brbr

Od vsepovsod slišim, da razsajajo razne viroze, prehladi, .... Zdaj je pravi čas za redno uživanje česnove tinkture - preventivno 3x na dan, 1 uro pred jedjo 10-15 kapljic._________________naredimo svet lepši
Odgovori