polnjena paprika - malo drugače
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
polnjena paprika - malo drugače
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
paradižnika skoraj da nimamo več, zato je in upam, da še nekaj časa bo paprika. za ta način je boljše da paprika ni ta velika okrogla babura ampak takšna bolj podolgovata, rahlo okrogla, ploščata in seveda ta večji čiliji. in sedaj kako pripravim polnjene paprike na malo drugačen način.
- mleto meso (cca 1/4 ali malo več) to popražim. dodam začimbe (dosti sesekljanega česena, timijan, origano,majaron...kar imaš pri roki papar, sol) prepražim. ko se ohladi dam v skledo v katero naprej dodajam
- narezan čili (po okusu, ker bo dodan sir, lahjko je čilija več-namreč sir blaži skovile)
- na koščke narezan pečeni melancan (pečen na suho.gradele)
- 2 rezini tanjše rezanega kruha na kockice (ne svež-je premljackav)
- velika žlica narezanih kaper
- žlička vloženega zelenega popra (narezanega )
- nekaj vloženi lisičk
- 250 gr slanog sira (Salakis-priporočam tudi za jesti kar tako)
(od zunaj piha kot 100grških bogov in boginj. tem je 16stop)
- 3-4 velike žlice milerame
- ubijem 2 jajca
- popram in solim
vse rahlo zmešam v kompaktno maso in napolnim paprike. položim v namaščen pekač. v ostanek mase dodam malo olivnega olja in to maso rasporedim po vložencih. pokapam z olivcem in dam v vročo pečico za 4o ali već minut na 200. ko vidim, da se je naredila korica je zadeva gotova.
mali nasvet: preden začneš čistiti paprike jih položi v protvan, da vidiš koliko jih gre noter. zadeva je odlična, ker paprike pustijo sok. lahko ješ tudi hladno. čiliji to superca. v maso lahko daš karkoli imaš v frižiderju (pozabljeni ostanki salam in sirov itd) skratka hrana za umetnike.
zadnjič sem naredila samo s sirom plus vse ostalo. zelooo dobro (recept za AA)

- mleto meso (cca 1/4 ali malo več) to popražim. dodam začimbe (dosti sesekljanega česena, timijan, origano,majaron...kar imaš pri roki papar, sol) prepražim. ko se ohladi dam v skledo v katero naprej dodajam
- narezan čili (po okusu, ker bo dodan sir, lahjko je čilija več-namreč sir blaži skovile)
- na koščke narezan pečeni melancan (pečen na suho.gradele)
- 2 rezini tanjše rezanega kruha na kockice (ne svež-je premljackav)
- velika žlica narezanih kaper
- žlička vloženega zelenega popra (narezanega )
- nekaj vloženi lisičk
- 250 gr slanog sira (Salakis-priporočam tudi za jesti kar tako)
(od zunaj piha kot 100grških bogov in boginj. tem je 16stop)
- 3-4 velike žlice milerame
- ubijem 2 jajca
- popram in solim
vse rahlo zmešam v kompaktno maso in napolnim paprike. položim v namaščen pekač. v ostanek mase dodam malo olivnega olja in to maso rasporedim po vložencih. pokapam z olivcem in dam v vročo pečico za 4o ali već minut na 200. ko vidim, da se je naredila korica je zadeva gotova.
mali nasvet: preden začneš čistiti paprike jih položi v protvan, da vidiš koliko jih gre noter. zadeva je odlična, ker paprike pustijo sok. lahko ješ tudi hladno. čiliji to superca. v maso lahko daš karkoli imaš v frižiderju (pozabljeni ostanki salam in sirov itd) skratka hrana za umetnike.
zadnjič sem naredila samo s sirom plus vse ostalo. zelooo dobro (recept za AA)
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
samo sa sirom in z ostalim. (daš domišljiji prosto pot) lpvoda
na dnu protvana ni maščoba ampak sok od paprik (noter nisem dala kruh, zato je več tekočine okoli)._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 929
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Njami ... super izgleda Voda. Z mletim mesom jih še nisem delala takole v pečici. Moram poizkusit. Za vikend.
Jaz jih velikokrat polnim(pa tudi drugo zelenjavo) z mešanico kuskusa in drobno nasekljanim piščancem ali gobami. Všeč mi je tudi v kombinaciji z ohrovtom, zeljem ... pač kar je trenutno pri roki in je za ponucat. Namesto kuskusa včasih ovseni kosmiči, dodana semena. Kisla smetana ali sir ali mogoče jajce v maso. Različno pač, kot dan ni dnevu enak.

Jaz jih velikokrat polnim(pa tudi drugo zelenjavo) z mešanico kuskusa in drobno nasekljanim piščancem ali gobami. Všeč mi je tudi v kombinaciji z ohrovtom, zeljem ... pač kar je trenutno pri roki in je za ponucat. Namesto kuskusa včasih ovseni kosmiči, dodana semena. Kisla smetana ali sir ali mogoče jajce v maso. Različno pač, kot dan ni dnevu enak.




-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am