Koruzno zeliščna nabodalca

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Koruzno zeliščna nabodalca

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
juglans
Prispevkov: 3394
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

Prilagam recept za nabodalca, ki sem jih prinesel na srečanje.

Sestavine:
- 1 pločevinka kuhane koruze
- koruzna moka (po potrebi)
- 2 do 3 velike žlice koruznega zdroba (instant polenta)
- 3 jajca
- 1 ščepec pecilnega praška
- 1 čebula
- zelišča (peteršilj, zelena, drobnjak, origano)
- noževa konica suhega čilija
- sol
- olje

Priprava.
Razžvrkljajte jajca s soljo in malo olja, nato dodamo kuhano koruzo in zelišča (zelo velik šop za napisano količino, narezano zelo drobno). Dodaš čebulo, ki naj bo nasekljana na drobne koščke. Soliš in začiniš s čilijem in primešaš zdrob. Koruzne moke se doda toliko, da je zmes gosta, vendar ne preveč (kot gosta malta). Z moko hkrati dodaš še pecilni prašek. Če nastane zmes pregosta, se doda nekaj kapelj vode.

Masa naj počiva 10 minut in pred peko še enkrat preverite gostoto.

Zmes se lahko peče v naoljeni ponvi kot polpeti, lahko pa v modelu za mufine. Konkretno ta količina zadostuje za štiri peke malih "mufin" modelov (4x24 lukenj- količina iz srečanja)
17O st.C, cca 15 minut. Ko se prične barvati na temno rumeno in "občutek" prikima je pečeno.

Na "polpetek" se za lišp doda kakšen list peteršilja ali zelene, na vrhu še polovičko češnjevega paradižnika, ter čez vse skupaj zobotrebec za lažje rokovanje.

Bližnjemu zaželite dober tek in se prepustite zadovoljstvu.
Nauta
Prispevkov: 267
Pridružen: So Feb 15, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Hvala, bomo preizkusili recept, ne vem pa, če bo tako dobro, kot je bilo na srečanju Rolling Eyes
Lp Nauta
juglans
Prispevkov: 3394
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

Bo, bo zagotovo, ... pa saj ni nujno, da je identično.

Morebiti le še to, zelišč je bilo zelo veliko, ... na pogled morda kar preveč, a se je sešlo in vam je bilo všeč.

Drugače pa zadnje čase konzumiram kar velike količine zelišč. Mi nekako pašejo bolj kokretni okusi in mimogrede, tudi bazilika lahko peče.
Nabodalca v moji verziji so mnogo bolj "olistana". Laughing
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8594
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hvala, Juglans! Se bom potrudila za zeta, samo bo imel v meni hudo konkurenco. Pa v najstarejšem sinčku tudi, kot sem zadnjič videla._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Zelo dobra in lepa so bila. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Juglans, hvala za recept, sem komaj čakala nanj. Pečico že grejem..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori