Koruzno zeliščna nabodalca
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Koruzno zeliščna nabodalca
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Prilagam recept za nabodalca, ki sem jih prinesel na srečanje.
Sestavine:
- 1 pločevinka kuhane koruze
- koruzna moka (po potrebi)
- 2 do 3 velike žlice koruznega zdroba (instant polenta)
- 3 jajca
- 1 ščepec pecilnega praška
- 1 čebula
- zelišča (peteršilj, zelena, drobnjak, origano)
- noževa konica suhega čilija
- sol
- olje
Priprava.
Razžvrkljajte jajca s soljo in malo olja, nato dodamo kuhano koruzo in zelišča (zelo velik šop za napisano količino, narezano zelo drobno). Dodaš čebulo, ki naj bo nasekljana na drobne koščke. Soliš in začiniš s čilijem in primešaš zdrob. Koruzne moke se doda toliko, da je zmes gosta, vendar ne preveč (kot gosta malta). Z moko hkrati dodaš še pecilni prašek. Če nastane zmes pregosta, se doda nekaj kapelj vode.
Masa naj počiva 10 minut in pred peko še enkrat preverite gostoto.
Zmes se lahko peče v naoljeni ponvi kot polpeti, lahko pa v modelu za mufine. Konkretno ta količina zadostuje za štiri peke malih "mufin" modelov (4x24 lukenj- količina iz srečanja)
17O st.C, cca 15 minut. Ko se prične barvati na temno rumeno in "občutek" prikima je pečeno.
Na "polpetek" se za lišp doda kakšen list peteršilja ali zelene, na vrhu še polovičko češnjevega paradižnika, ter čez vse skupaj zobotrebec za lažje rokovanje.
Bližnjemu zaželite dober tek in se prepustite zadovoljstvu.
Sestavine:
- 1 pločevinka kuhane koruze
- koruzna moka (po potrebi)
- 2 do 3 velike žlice koruznega zdroba (instant polenta)
- 3 jajca
- 1 ščepec pecilnega praška
- 1 čebula
- zelišča (peteršilj, zelena, drobnjak, origano)
- noževa konica suhega čilija
- sol
- olje
Priprava.
Razžvrkljajte jajca s soljo in malo olja, nato dodamo kuhano koruzo in zelišča (zelo velik šop za napisano količino, narezano zelo drobno). Dodaš čebulo, ki naj bo nasekljana na drobne koščke. Soliš in začiniš s čilijem in primešaš zdrob. Koruzne moke se doda toliko, da je zmes gosta, vendar ne preveč (kot gosta malta). Z moko hkrati dodaš še pecilni prašek. Če nastane zmes pregosta, se doda nekaj kapelj vode.
Masa naj počiva 10 minut in pred peko še enkrat preverite gostoto.
Zmes se lahko peče v naoljeni ponvi kot polpeti, lahko pa v modelu za mufine. Konkretno ta količina zadostuje za štiri peke malih "mufin" modelov (4x24 lukenj- količina iz srečanja)
17O st.C, cca 15 minut. Ko se prične barvati na temno rumeno in "občutek" prikima je pečeno.
Na "polpetek" se za lišp doda kakšen list peteršilja ali zelene, na vrhu še polovičko češnjevega paradižnika, ter čez vse skupaj zobotrebec za lažje rokovanje.
Bližnjemu zaželite dober tek in se prepustite zadovoljstvu.
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Bo, bo zagotovo, ... pa saj ni nujno, da je identično.
Morebiti le še to, zelišč je bilo zelo veliko, ... na pogled morda kar preveč, a se je sešlo in vam je bilo všeč.
Drugače pa zadnje čase konzumiram kar velike količine zelišč. Mi nekako pašejo bolj kokretni okusi in mimogrede, tudi bazilika lahko peče.
Nabodalca v moji verziji so mnogo bolj "olistana".
Morebiti le še to, zelišč je bilo zelo veliko, ... na pogled morda kar preveč, a se je sešlo in vam je bilo všeč.
Drugače pa zadnje čase konzumiram kar velike količine zelišč. Mi nekako pašejo bolj kokretni okusi in mimogrede, tudi bazilika lahko peče.
Nabodalca v moji verziji so mnogo bolj "olistana".

- Lpmami
- Prispevkov: 8594
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 827
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Zelo dobra in lepa so bila. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home