Stran 1 od 2
FIŽOL - LIMSKI
Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)
Objavljeno: So Nov 01, 2014 12:26 pm
Napisal/-a NadaP
V oddaji vrtičkanje mi je bil zanimiv Limski fižol, ker ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje ter se še posebej priporoča pri zakisanosti. Ne vem pa tudi, kako je z njegovo vzgojo.
Ga ima mogoče kdo - za seme ? Zelo bi bila vesela.
Mirne praznike,,,_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Objavljeno: Sr Avg 29, 2018 10:53 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Že nekaj časa sem pri Mečkatorjevih opazoval tale limski fižol, ki ga prodajajo na (kilo)grame.
Pa sem ga potem prejšnji teden končno le kupil malo za probo. Skuhal ga še nisem, sem pa seveda moral eno zrno dati v zemljo.
Vzklilo je v petih dneh!
Ima kdo kakšne izkušnje z njim? Očitno ne preveč, glede na število prispevkov v tej temi ...
.
Objavljeno: Če Avg 30, 2018 7:40 am
Napisal/-a Melona
Hvala, da si povedal, da ga imajo.
Sem ga sadila predlani ali še leto prej, vendar ne vem, če ni bil skrižan, zato semena nisem ohranila. Pridelani fižoli so bili kar različni in veliko manj pisani kot posajeni. Ni bil zelo roden.
Objavljeno: Če Avg 30, 2018 9:00 am
Napisal/-a stara postaja
Tudi jaz sem ga pred leti imela, a pridelek ni bil omembe vreden._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Objavljeno: Če Avg 30, 2018 10:20 am
Napisal/-a brbr
Jaz sem ga gojila na terasi v loncih, ker pravijo, da mora imeti veliko sonca in toplote. Nekaj je obrodil, a kaj posebnega ne. Tudi okus nam ni bil preveč po godu, zato ga nisem več sadila in ohranjala semena._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Po Sep 03, 2018 3:19 pm
Napisal/-a Majda
Jaz ga sadim že nekaj let, nam je okus všeč. Res je da rabi veliko sonca, letos je bil povprečen pridelek, lansko leto smo ga pridelali zalo veliko. Bolje pa dela če ga ob hudi suši zalivaš.
Objavljeno: Po Sep 03, 2018 4:00 pm
Napisal/-a originalnilist
AB če želiš semena pisanih ti lahko prinesem
Objavljeno: Ne Okt 14, 2018 5:00 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Že eno uro kuham ta limski fižol ( predhodno namočen čez noč ), pa je še vedno trd ...
Objavljeno: Ne Okt 14, 2018 7:07 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Po dobrih dveh urah je uspelo !
Vmes sem šel za hišo izkopat luknjo in vkopat v zemljo z lonci vred sadike asimin in dve figi.
Kar okusen, čeprav kuha se pa res dolgo.