Stran 1 od 2

Zamrzovanje kakijev

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Ne Nov 30, 2014 2:53 pm
Napisal/-a muha
muha je napisal/a:
Tule pišejo, da zrele kakije lahko tudi zamrznemo za nekaj časa.

Sadež lahko tudi zamrznemo. Pred tem ga grobo zmešamo z mešalnikom ali pretlačimo, dodamo nekaj kapljic limone in z vsebino napolnimo vrečke ali plastične posode. Zamrznjen kaki je treba porabiti v šestih mesecih, torej nekako do poletja.


sreco je napisal/a:
Kakije mi že leta zmrzujemo. Popolnoma zrele tipote. Brez kakršnih koli dodatkov. Samo zmiksamo jih s paličnim mešalnikom do homogene mase. Hranimo jih v plastičnih posodah. Odtajamo jih na sobni temperaturi ali hladilniku. Če se odtajanim doda malo sladke smetane, so prava sladica. Zdržijo do jeseni, brez, da bi kvaliteta padla.

Objavljeno: Ne Nov 30, 2014 3:28 pm
Napisal/-a metuljc
Škoda, letošnje bere ni več. Bomo pomnili za prihodnjo sezono, upam.

Objavljeno: Ne Nov 30, 2014 3:58 pm
Napisal/-a tajana
Vsako leto zamrznem nekaj popolnoma zrelih kakijev Tipo. Odmrznjen na sobni temperaturi ohrani popoln okus. Najraje jih uporabim za kakijev smoothie: namoceni ovseni kosmici, zrel kaki, svez pomarancni sok. Lahko dodamo se kaj zelenega - npr. koprive ali kurja crevca (navadna zvezdica). Njami. Tako je dober._________________CARPE DIEM

Objavljeno: Ne Nov 01, 2015 11:48 pm
Napisal/-a zuf
metuljc je napisal/a:
Škoda, letošnje bere ni več. Bomo pomnili za prihodnjo sezono, upam.

Da ne pozabiš. Smile

Objavljeno: Po Nov 02, 2015 8:45 am
Napisal/-a metuljc
Hvala, zuf, letošnji se medijo.......................

Objavljeno: Po Nov 16, 2015 9:05 am
Napisal/-a muha
cinija1 je napisal/a:
Jaz sem pa dala 6 kakijev v zamrzovalnik, tako za probo, da vidim kako bo. Nekje se je že pisalo o tem, pa ne vem kje. Zjutraj sem enega vzela ven, malo pod vodo vročo in na hitro olupila in dala v kompot šalčko pa v shrambo, da se počasi odtali. Malo prej sem se spomnila inšla probat. Ja, meni je všeč.
Ker mi lepo zorijo, jih bom še kar nekaj hranila še na tak način. Največ jih pojem sama, kupila sem pa 20 kg. 10 kg pa tistega za posušit. So že v kozarcih.
lep pozdrav vsem
cinija

Objavljeno: Po Nov 16, 2015 10:11 am
Napisal/-a cinija1
Muha hvala ti najlepša, da si prestavila. Jaz nisem našla, pa sem iskala, verjemi mi. Je pa tudi res, da sem malo nerodna. Hvala in
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Po Nov 16, 2015 12:35 pm
Napisal/-a lpmami
Že več let kupujem po eno gajbo kakijev za takojšnjo porabo in eno za zorenje. Letos je pa pripeljal obe za takoj. In sem jih precej zamrznila. Poskusila bom narediti sladoled: odmrznjen kaki + stolčena smetana, v aparatu za sladoled. Je kdo že poskusil narediti kaj podobnega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Po Nov 16, 2015 1:22 pm
Napisal/-a metuljc
Po radiu sem slišala, da so v Strunjanu na prazniku kakijev imeli tudi sladoled. Ne more biti slabo.