cinija1 in njeno veselje

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

cinija1 in njeno veselje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Kako naj začnem, kaj naj rečem? Danes sem spoznala nekaj članov Gartlca. Bilo mi je lepo, druženje je bilo prijetno. Upam, da se bom še lahko kdaj udeležila takega srečanja. In prav to srečanje me je opogumilo, da se predstavim.
Sem babi dvema vnukoma. Želim jima zdravja in da bi imela zdrav odnos do ljudi in zemlje.
Rada imam zemljo, to je moj vrt, moje rože. Delo na zemlji je moje zdravilo, mi je za sprostitev. Vse življenje od 20. leta dalje imam vrt in brez vrta se ne vidim.
Vedno sem imela vsega dovolj, če nisem sejala, sem pa presajala, tako da je bilo vedno nekaj za brkljat. Toliko različnih vrst in sort pa še nikdar nisem imela. Sem zastrupljena, mi ni pomoči.
Rada pripravljam ozimnico, bodisi v zamrzovalnik, v kozarce in sušene zadevce.
Ko nastopi zimski čas, ko počiva narava, se tudi jaz ne pretegnem. Oja, naredim kar je potrebno, preveč pa ne iščem dela. To je čas, ko malo pošijem, kakšne zokne seštrikam, naredim načrt za grede in kaj bom sejala oziroma sadila. Pred tremi leti še slišala nisem za toliko različnih paradižnikov kot jih bom letos posadila na svojem vrtu. Pa paprike! Pa čiliji! Posadila bom 19 različnih sort paradižnika pa sem že čisto paf. Ko pa gledam vaše sezname, se mi pa zvrti.
Tu so še pa moji gasilci, za katere je čas vedno, pa naj bo za delo, vaje za tekmovanja, ali pa članice skličejo "hitri" sestanek, spijemo kavico ali čaj in katero rečemo.
Ko bom utegnila pa prilepim nekaj slikc
Vse dobro vsem in naj vas razveseljuje vse, kar imate radi
lp cinija1_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepe rože, lepe slike, stapelija je pa sploh nekaj izjemnega. Saj ne veš, ali je cvet resničen (seveda je), ali pa naslikan na lončku Confused Wink ..

Veliko uspeha na vrtu še naprej!
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Lepo,zelo lepo.Ko pregledujem slike,me misel zanese,kar kak mesec naprej,ko bo zunaj topleje,vonj po cvetju in pomladi.
Še naprej veliko uspeha na vseh področjih.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

O, Cinija, kako lepo, tvoja predstavitev in vrt, ki si ga pokazala. Tudi jaz ti želim vse dobro! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

cinija lepo imaš. zanima me katera rastlina je na drugi sliki v ozadju z tako lepo pisanimi listi. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
cinija1

Hvala, hvala, hvala, bi rekla Analiza Smile
Ja lepa hvala za pohvale.
Voda, tisto v ozadju je pa pegasti badelj, ki se je sam zasejal in sem ga jeseni kar pustila. Sem že imela roko natempirano, da ga spulim, pa sem si rekla, saj mi ni nič napot. Sploh pa čez zimo. Tako sem ga pustila, da vidimo kaj bo. Lepo je prezimil in spomladi bil prečudovit.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

cinija1 prelepo. Krasen, čudovit in sploh....... vrt imaš. fotografiram pozdrav_________________
Slika
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pozdravljena, Cinija1, na našem forumu. Včeraj sva se Pri babici srečali osebno, zdaj si nas razveselila še s prelepimi slikami svojega vrta. Naj ti tudi letos lepo uspeva!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”