Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zvončki, narcise.. . .
-
- Site Admin
Zvončki, narcise.. . .
(Prenos iz arhiva)
Na parceli mi vsako leto požene več zvončkov, narcis. . . in drugega spomladanskega cvetja.
Ker vsi z veseljem delite svoje rože z mano, jih tudi jaz z vami.
Če kdo rabi lahko dobi. Samo navodila za presaditi rabim.
Najraje bi menjal pa za kako drugo sponmladansko cvetlico.
Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Ker vsi z veseljem delite svoje rože z mano, jih tudi jaz z vami.
Če kdo rabi lahko dobi. Samo navodila za presaditi rabim.
Najraje bi menjal pa za kako drugo sponmladansko cvetlico.
Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Najprej naj vse odcveti. Najbolje bi jih bilo izkopati šele kak mesec zatem. Pri zvončkih pa lahko počakaš, da dozori seme. Tamle enkrat junija je že za pobrat, ko se bilke, ki ga nosijo, upognejo do tal. Jaz potem potikam kar cele semenske glavice. Prvi cvetovi so čez 3 leta.
Enako lahko narediš pri narcisah, samo da te redkeje naredijo seme.
Enako lahko narediš pri narcisah, samo da te redkeje naredijo seme.
Kakšne narcise pa imaš? Mene zaenkrat najbolj zanimajo polnjene rumene, stara sorta, ki prva zacveti in jo je videti sem in tja še ob starih kmečkih vrtovih, in pa bele, najbolj enostavne.
Če bi bil kdo nestrpen: tako zvončki, kot narcise, preživijo tudi, če jih presajaš, ko so v polnem cvetju. Le nekaj več počitka rabijo do naslednjega cvetenja. Zvončke, ki jih imam po travniku, sem vse posadila, ko so cveteli. Sodelavka jih je kot okras delovnega prostora nasadila v veliko glineno posodo, ko so odcveteli, sem jih pa jaz odnesla domov in posadila na trato. Preživela je približno polovica, naprej pa skrbijo sami zase .
Če bi bil kdo nestrpen: tako zvončki, kot narcise, preživijo tudi, če jih presajaš, ko so v polnem cvetju. Le nekaj več počitka rabijo do naslednjega cvetenja. Zvončke, ki jih imam po travniku, sem vse posadila, ko so cveteli. Sodelavka jih je kot okras delovnega prostora nasadila v veliko glineno posodo, ko so odcveteli, sem jih pa jaz odnesla domov in posadila na trato. Preživela je približno polovica, naprej pa skrbijo sami zase .
Kravzlj, se priporočam, tako za slike, kot kasneje za kakšno čebulico. Od pomladi cvetočih ti lahko dam rumene in vijolične krokuse (glej prvi dve sliki) , če jih še nimaš. In še kaj, kar boš videl v živo, če prideš naokoli tam enkrat konec marca.