Lepljenje stiropora in stirodura
-
- Site Admin
(Prenos iz arhiva)
-
- Kraj: Ljubljana
Obnoviti moram nekaj odsevnikov/reflektorjev, ki jih uporabljam pri predvzgoji sadik. V glavnem še ostajam pri gospodinjski alu foliji, ki bi jo nalepil na stiropor.
To "znanost" sem pred desetletji že obvladal; včeraj pa mi v Obiju in Bauhausu niso ponudili nič pametnega .
Kaj izkušenj?
LP_________________mfranc
Obnoviti moram nekaj odsevnikov/reflektorjev, ki jih uporabljam pri predvzgoji sadik. V glavnem še ostajam pri gospodinjski alu foliji, ki bi jo nalepil na stiropor.
To "znanost" sem pred desetletji že obvladal; včeraj pa mi v Obiju in Bauhausu niso ponudili nič pametnega .
Kaj izkušenj?
-
-
Ja, sem stal pred epoksi smolami in so mi kot varianta. Moti me seveda, da so dvokomponentne.
Hudirja, pred desetletji, ko je kurilno olje postalo drago, sem odstranil radiatorje, za njimi, na steno, nalepil stiropor, čez pa še alufolijo. In še vedno je vse tam .
Lepilo so delali v Kamniku, za časa gnile Jugoslavije; sedaj je samo še uvoz ....
Bobolino, selotejp?, ali kaj bolj konkretnega?, sem že tudi imel v mislih .
Hudirja, pred desetletji, ko je kurilno olje postalo drago, sem odstranil radiatorje, za njimi, na steno, nalepil stiropor, čez pa še alufolijo. In še vedno je vse tam .
Lepilo so delali v Kamniku, za časa gnile Jugoslavije; sedaj je samo še uvoz ....
Bobolino, selotejp?, ali kaj bolj konkretnega?, sem že tudi imel v mislih .
-
Ja tudi silikon bi bil primeren če najdeš takšnega ki ne ražira stiroporja.
Ja poleg tega da je epoksi 2 komponenten me moti tudi da ga navadno dobiš v tistih špricah in ko ga odpreš ga moreš ponucat. Bi ga raj mel v stekleicah ki jih lahk po uporabi zapreš in jih maš za dle cajta._________________LP seba993
Ja poleg tega da je epoksi 2 komponenten me moti tudi da ga navadno dobiš v tistih špricah in ko ga odpreš ga moreš ponucat. Bi ga raj mel v stekleicah ki jih lahk po uporabi zapreš in jih maš za dle cajta._________________LP seba993
-
seba993 je napisal/a: |
Ja poleg tega da je epoksi 2 komponenten me moti tudi da ga navadno dobiš v tistih špricah in ko ga odpreš ga moreš ponucat. Bi ga raj mel v stekleicah ki jih lahk po uporabi zapreš in jih maš za dle cajta. |
Eeeh, nekaj sličnega me moti tudi pri silikonih; ne morš verjet, kaj sem jih že stran zmetal , ker sem (po)rabil sam recimo 10 % kartuše ...
Nxyz, hvala za "sled" ; je to Belinka-Kemostik? Pri guglanju lepil za stiropor mi jih ni pokazalo .
Pri njih sem našel tale nasvet mojstrov http://www.lepljenje.si/ in že našel lepilo; samo še v trgovini ga moram najti ...