Hyacinthoides

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Hyacinthoides

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

imam še eden: kdo jo pozna?

raste v šopu in je bela majhna lukovica tudi velikokrat podolgovata, podaljšana (ali se to zgodi zaradi gneče, ker rastejo kar ena čez drugo). cveti od 2 polovice aprila do srede naslednjega meseca. če zelo blizu povohaš ima izredno nežen in prijeten vonj. visoka je cca 30cm. mesnati listi so na konicah rahlo zaobljeni in nekaj krajši od cvetov, ter se hitro poležejo. pravijo, da je ta hijacinti podobna rožica bila stalnica na vrtovih naš babic v Sloveniji. izgleda da raste povsod kamor ji daš možnosti. bila je nekoč res na robu enega starega vrta. lpvoda

in korenine :
Nazadnje urejal/a voda 11 Maj 2015 14:31; skupaj popravljeno 1 krat
Voluhar

Odgovor Napisal/-a Voluhar »

Voda, to so hijacinte. So mi poznane. Razz Wink
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hyacinthoides Non-Scripta? Lepe so, Voda. Kam bi pasale, če ne v tvoje modro vijolično prelestje!
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ta,ali pa Hyacinthoides hispanica - španska modra čebulica. Ali pa križanec med njima Hyacinthoides x massartiana. Tu nekje v glavnem Smile . So pa res hvaležne, kar rade se razraščajo in v nekaj letih naredijo lepe kupčke, primerne že za razsajanje.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hijacinte res poznam, a tukaj me je motila velikost in barva manjše čebulice, čas cvetenja, število cvetov, višina in takorekoč nežna vonjava.

hvala vsem za trud in mislim da bodo (sem tudi sama pogledala) Hyacinthoides Non-Scripta. lpvoda

PS: a veš Melona, da res pašejo v mojo modrino._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori