Stran 1 od 1

PIRINE ŠTRUČKE S SKUTO(Paradajzmanija)

Objavljeno: Če Jan 01, 1970 1:00 am
Napisal/-a crtj-admin
(Prenos iz arhiva)

Objavljeno: Po Avg 17, 2015 11:37 am
Napisal/-a JERCA
SESTAVINE (za cca 15 kosov)
* 500 g pirine polnozrnate moke
* 500 g skute
* ščep soli
* pecilni prašek iz vinskega kamna (lahko tudi navaden)
* 1,5 dcL mleka ali vode
* 150 g mešanice semen za peko kruha (sončnice, lan,sezam...)
* 5 g kokosovega olja ali druge maščobe

V skledi zmešamo skuto in pirino moko. Dodamo poljubno mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave), nato solimo, primešamo pecilni prašek in tekočino. Maso dobro pregnetemo, jo takoj oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na prej namazan pekač (ali uporabimo papir za pečenje) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Hitro narejeno, okusno in zdravo._________________JERCA- nekdanja ERIENNE

Objavljeno: Po Avg 17, 2015 1:15 pm
Napisal/-a Sanjarka Ana
Oooo Smile super recept. Tole bo šlo pa takoj danes v pečico. Upam, da imam še kaj semen doma.

Objavljeno: Po Avg 17, 2015 10:08 pm
Napisal/-a turururu
Tudi mene so zamikale tele štručke. Smile

Objavljeno: Pe Nov 20, 2015 12:12 pm
Napisal/-a Sanjarka Ana
Jaz sem jih že velikokrat spekla. Tokrat mi jih je celo uspelo fotkat. Hvala še 1x za tale recept.


Objavljeno: Pe Nov 20, 2015 6:09 pm
Napisal/-a cinija1
Sanjarka Ana že videti so dobre. Imam belo pirino moko iz mlina in mi prosim povej, če je ok tudi iz te moke. Po moje ja. Pa še to te naj vprašam, če nič ne kipuje, ko oblikuješ štručke? Daš takoj v pečico? Hvala za odgovor in lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: So Nov 21, 2015 7:07 am
Napisal/-a Sanjarka Ana
cinija1 je napisal/a:
Sanjarka Ana že videti so dobre. Imam belo pirino moko iz mlina in mi prosim povej, če je ok tudi iz te moke. Po moje ja. Pa še to te naj vprašam, če nič ne kipuje, ko oblikuješ štručke? Daš takoj v pečico? Hvala za odgovor in lep pozdrav
cinija


Moka ni bistvena za te štručke. Vsaj mislim. Meni je pač pirina dobra. Velikokrat moke mešam. Takoj narežem, oblikujem in dam v pečico. Malček narastejo, pa ne dosti. Več bi pa morala povedati avtorica recepta. Jaz sem samo uporabila njen recept.

Objavljeno: So Nov 21, 2015 10:02 am
Napisal/-a metuljc
Cinija, saj ni kvasa, ne morejo narasti (kipniti). Le kar takoj v pečico z njimi.

Objavljeno: So Nov 21, 2015 11:01 am
Napisal/-a cinija1
A vidiš Metuljc ti mene. Pa lani sem večkrat spekla pirin kruh in sem tudi kupila ta vinski pecilni. Kot da mi pamet stane. Krucifiks punca , malo razmisli ! butnglava
Hvala ti, da si me dregnila
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Ne Nov 22, 2015 6:07 pm
Napisal/-a cinija1
Ta recept za štručke je pa res super
Shrani.si
Jaz sem jih naredila 8 komadov.
Pa še en kruh in to bo zadostovalo do prihodnje nedelje
Shrani.si
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...